Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două detașamente de militari din Forțele Terestre Române vor face parte, timp de doi ani, din “Forţa Consolidată de Răspuns” a NATO. O companie de militari din Batalionul 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele” şi o echipă de control aerian tactic (CAT) au fost selectate de Armata Română și acceptate de conducerea NATO pentru a fi integrate în Forţa Consolidată de Răspuns (NRF) a Alianței Atlantice, în perioada anilor 2020-2022.

Militarii din cele două formațiuni se antrenează la un exercițiu denumit SARMIS 20, exercițiu planificat și condus de Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmizegetusa”. Antrenamentul se desfășoară în perioada 12 - 23 octombrie, în raionul Brădet-Grohotiş-Trăisteni-Poligonul Măgurele, a anunțat Statul Major al Forțelor Terestre Române (SMFT).

Ceremonia de deschidere a exerciţiului a avut loc la cabana Brădet, în prezenţa comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte, generalul Cristian Teglaş. “Militari din toate structurile subordonate Brigăzii 2 Vânători de Munte, sprijiniţi de militari din cadrul Centrului de Perfecţionare ISR, paraşutişti şi JTAC şi a Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică, se vor instrui şi vor fi evaluaţi în teren muntos-împădurit, pe timpul executării acţiunilor militare cu caracter ofensiv şi defensiv în zona de operaţii. Activităţile se desfăşoară cu respectarea normelor de prevenire şi răspândire a virusului Sars-Cov-2”, a anunțat SMFT.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.