Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Violeta Alexandru, a declarat joi că actul normativ care prevede extinderea plăților pentru părinți și în cazul școlilor incluse în scenariile 2 și 3 este gata și că a fost supus aprobării în ședința de Guvern.

Ministrul Muncii spune că până acum plățile erau făcute punctual, pe baza avizelor epidemiologice eliberate de DSP.

„Suntem gata, eram gata de acum o săptămână, dar în procedura de avizare am parcurs toate etapele corespunzătoare, inclusiv Consiliul Economic și Social și Consiliul Legislativ. Subiectul suscită într-adevăr un larg interes, în perioada ultimelor zile, noi afându-ne în circuitul de avizare, au mai venit o serie de comentarii și completări. Actul normativ este gata și îl vom supune aprobării dumneavoastră”, a spus Violeta Alexandru, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului, instituția pe care o conduce face plăți către părinți și în momentul de față.

„Vreau să subliniez pentru cei care în spațiul public au precizat că nu avem cadrul legal pentru plata părinților, că Ministerul Muncii efectuează în acest moment plăți pentru toate situațiile în care, în baza avizului epidemiologic eliberat de DSP, o unitate școlară în integralitate sau o clasă se află în situația de a gestiona un focar Covid, avem în plată, avem în gestionare această situație.

Noi practic extindem sfera de aplicabilitate a ordonanței 147/2020, ca urmare a ordinului comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, acest ordin prevăzând cele trei scenarii despre care s-a discutat în spațiul public.

Ca urmare a ordinului apărut ulterior ordonanței, venim să completăm ordonanța pentru a avea cadrul legal în vederea acoperirii situațiilor părinților copiilor care învață în scenariul doi și trei. Noi am gestionat în toată această perioadă toate situațiile punctuale apărute. Ca urmare a ordinului celor doi miniștri înțelegem să completăm cadrul legal”, a mai spus Violeta Alexandru.


Comentarii

Mihai Apa de ploaie, sumele sunt cati bani are Jon si orban zilnic in buzunare, si date cu intarziere. Pai pana face DSP ul avizul epidemiologic, atentie, la solicitarea scolii, pana trimit la minister, pana aproba aia, vin alegerile, isi vad saci in caruta , si gata , adio bani.In cazul in care nu castiga, zic vedeti, noi voiam så va dam, acum nu mai putem.Asta pute a mita electorala a ciumei galbene.

23 octombrie 2020 7:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.