Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pro România și ALDE sunt moarte. Doar că îngropăciunea se va face după 6 decembrie. Fără soboare de preoţi, fără suspine şi fără durere. De ce? Pentru că toţi s-au săturat de trădările succesive ale lui Ponta şi de nunţile politice ale lui Tăriceanu, susține ROMÂNIA LIBERĂ.

Pro România și ALDE au înregistrat un eșec dur pe 27 septembrie. Acum, cele două partide speră ca, prin fuziune, să își unească electoratul și să treacă de 5%. Șansele, însă, sunt mici, deși Tăriceanu ar putea să mai aibă ceva electorat propriu în țară, la fel ca Victor Ponta. Experiența USR-PLUS arată că o fuziune nu înseamnă că electoratul își urmează, automat, liderii politici.

PSD a anunțat deja că nu va face alianțe la alegerile parlamentare, deci Ponta, și Tăriceanu trebuie să se descurce pe cont propriu, constată NEWSWEEK. Datele arată că le va fi foarte greu. ALDE, formațiunea înființată de Călin Popescu Tăriceanu după ruperea de PNL, a obținut în 2016, la alegerile locale, 521.845 de voturi (6,32%) – dacă luăm în considerare așa numitul vot politic, pentru consiliile județene. Acum, a atras doar 209.411 voturi (2,91%). Partidul acesta a pierdut 300.000 de voturi în patru ani.

Pro România, formațiunea înființată de Victor Ponta după ce s-a certat deschis cu Liviu Dragnea, nu a trecut de pragul electoral, la votul politic. Partidul s-a situat pe locul șase, cu 356.030 voturi (4,95%), o prăbușire evidentă față de europarlamentare, când a atras 583.000 de voturi (6,44%).

Cu o lună jumătate înainte de alegerile parlamentare, Victor Ponta şi ProRomânia au primit și două lovituri de imagine, amintește ADEVĂRUL. Nicolae Bănicioiu, care ar fi urmat să candideze pe locul doi la Camera Deputaţilor pe Bucureşti, a fost blocat de DNA după ce Parchetul a cerut ridicarea imunităţii acestuia, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Apoi, Ion Mocioalcă, fost secretar general al partidului, avea să se întoarcă în PSD.

Imediat, un ex-șef din serviciul secret a fost chemat de Ponta și Tăriceanu „să pună România pe șine”, susține EVENIMENTUL ZILEI. Pro România a depus listele candidaţilor la alegerile parlamentare pe Bucureşti, iar lista la Camera Deputaţilor este deschisă de Victor Ponta şi pe primul loc la Senat este Călin Popescu Tăriceanu. Pentru un mandat de deputat candidează alături de Ponta şi Silviu Predoiu, fost şef de direcţie în cadrul SIE și fost director interimar al serviciului de spionaj, de mai multe ori.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că, în calitate de premieri, el şi Victor Ponta au repus pe şine România şi au adus creştere economică. Tăriceanu a precizat că pe 8 noiembrie vor avea loc două congrese simultane ale Pro România şi ALDE pentru fuziunea celor două formaţiuni. Tăriceanu a demisionat din ALDE ca să poata candida pe lista partidului condus de Ponta.

PRO România și ALDE au parafat în 8 octombrie o înțelegere de fuziune prin absorbție, urmând ca Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu să deschidă listele pentru Camera Deputaților, respectiv Senat la formațiunea politică denumită PRO România Social-Liberal, amintește JURNALUL NAȚIONAL.

Primele alegeri la care a participat ALDE au fost alegerile locale din 2016, clasându-se pe poziția a treia, după Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal, aminteșe DIGI24. În urma alegerilor parlamentare din același an, ALDE a reușit accederea în Legislativul român, obținând 29 de locuri (9 membri ai Senatului, 20 de membri ai Camerei Deputaților). După votul din 11 decembrie 2016, ALDE a format o coaliție de guvernare împreună cu Partidul Social Democrat.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, ALDE a obținut sub 3 la sută din voturi, iar PRO România puțin sub 5 la sută. Pentru a intra în Parlament, un partid trebuie să treacă pragul de 5%.

Acum, constată  ZIARUL FINANCIAR, fostul premier liberal Călin Popescu-Tăriceanu a ajuns în braţele lui Victor Ponta, pupila lui Adrian Năstase. Năstase care este nepotul politic al lui Ion Iliescu. Care (Iliescu) a fost tovarăşul de vânătoare al lui Nicolae Ceauşescu. ALDE  a fuzinat, prin urmare, cu Pro România. O mai mare ameţeală politică poate fi imaginată?Comentarii

v Astia amindoi au o meserie, sau nu le convine decit cea de "politician"? Tariceanu are pensie buna nu ca majoritatea pensinarilor. Tariceanu a dezamagit multa lume care mai credea in liberalism. dupa ce Basinescu a "infiintat PDL" care unii l-au unit cu PNL, l-au adus pe Ghiolbanis de la FDGR si l-au debarcat pe Antonescu

28 octombrie 2020 0:09

Puscarie pt Ponta si Tariceanu Ponta va fii arestat cat de curand pt mita luata de la Kazaci de 100 mil de euro,,si virati in contul lui la o banca in Turcia,,,are si o vile cumparata in Istanbul,,,si Tariceanu e complice ,,,,,

27 octombrie 2020 11:39

Mihai Ponta a facut doua greseli care ii vor fi fatale , s-a aliat cu borfasul de negoita la capitala si a pierdut.Acum s-a aliat cu tariceanu la parlamentare si o sa fie lovitura decisiva care il va arunca in anonimat politic. 1+1 in acest caz = - 1/2.Cine l-a sfatuit si-a batut joc de el.

27 octombrie 2020 11:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.