Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ce s-a schimbat în ultimii patru ani, în materie de intervenţie rusă în alegerile din SUA şi nu numai? Publicaţia americană, Foreign Affairs, sondează acest amplu subiect, din câteva perspective care aduc în discuţie care sunt vulnerabilităţile Kremlinului azi, ce a făcut şi ce nu Washingtonul între timp, şi care sunt ameninţările care pândesc la orizont, în condiţiile în care exemplul dat de Rusia nu a putut trece neobservat şi nespeculat.

„Pe măsură ce Statele Unite se apropie de alegerile prezidențiale din 2020, există motive să credem că, de data aceasta, țara ar putea fi cruțată de campania de interferență masivă pe care Rusia a desfășurat-o în 2016. Pe atunci, Moscova avea o oportunitate clară. Costul conducerii Agenției de Cercetare pe Internet (IRA), ferma de troli din Sankt Petersburg înființată de Kremlin pentru a răspândi dezinformarea în timpul alegerilor din SUA, a fost de aproximativ 1,25 milioane de dolari pe lună.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.