Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Asta ne-a transmis ministrul Florin Cîţu. Că nu pune în dezbatere publică bugetul pe 2021, pentru că oricum suntem proşti şi nu înţelegem! A revenit şi a precizat că se adresează PSD-istilor. Dar nu putea să-l prezinte nepsd-iştilor, dacă nu ne consideră proşti pe toţi? Pe urmă, Florin Cîţu confundă prezentarea în parlament a bugetului, cu punerea în dezbatere publică, conform legii transparenţei decizionale.

Ce spune Florin Cîţu şi ce spune legislaţia Florin Cîţu invocă art 35^1, introdus în Legea Finanţelor publice prin OUG 47/1 sept 2012: Art. 35^1 În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul: a) Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea noului Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată;

b) după însuşirea de către Guvern a proiectelor legilor bugetare şi de buget, prevăzute la art. 35 alin. (1), acesta le supune spre adoptare Parlamentului cel mai târziu în 20 de zile de la învestire, fără a depăşi data de 31 decembrie a anului în curs.

Anul acesta, alegerile vor avea loc pe 6 decembrie, mandatele actualilor parlamentari expiră pe 21 decembrie, investirea noului guvern se va face, probabil, pe 23 sau 24 decembrie. Aşa că noul buget ar putea fi dezbătut şi aprobat între Crăciun şi Revelion. N-ar fi prima dată când se întâmplă o astfel de procedură. Dacă dezbaterea parlamentară pe buget ar fi serioasă, în comisii şi în plen, nu ar avea cum să se desfăşoare în 5-6 zile.

Integral pe AdevărulComentarii

Cuțu-Cuțu ăsta și-a făcut „Universitatea” la Tehnometal, practica în Talcioc și nesimțirea de la mă- E mumos și jmecher. Dar e bine. Cu așa golănaș schilod, PNL-ul o va lua la vale rău de tot. Dacă va lua piste 30% la la parlamentare, eu unul mă mut în Bessarabia și mă apuc să învăț limba rusă, apoi mă mut tomna în Beringia, ca să arunc cu piatra spre hamericani. Sincer însă, dacă aud că vine Trump în Alasca, arunc cu flori!

27 octombrie 2020 11:25

ursuleanu Pavel Td, tu te exprimi huliganic ca sa te inteleaga doar Iohannis si Catu/PNL.

27 octombrie 2020 11:13

ursuleanu Suntem prosti pentru ca permitem acestui huligan, talhar PNL-ist, infractor protejat de securista ce vonduce PICJ sa mai fie agatat de Ministerul de Finante. Suntem prosti pentru ca admitem ca scursuri subumane , inculte , animalizate asemeni tuturor PNL/Iohannis sa ocupe ilegal, prin terorism parlamentar palatul Victoria.

27 octombrie 2020 11:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.