Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban încearcă să împiedice propagarea conflictului dintre PNL și USR PLUS și să minimalizeze discuția despre un alt posibil premier. Aceasta după ce useriștii au avansat ideea că Dacian Cioloș ar fi un premier mai bun pentru viitorul Guvern, format după alegeri.

PNL, partid cotat primul în opțiunile de vot ale românilor, la aproximativ 34%, va avea nevoie de aliați la guvernare, iar Orban continua să sublinieze ideea că aceștia vor fi USR PLUS. Conflictele dintre cele două formațiuni s-au acutizat în ultimele zile, chiar dacă premierul și președintele încearcă să liniștească apele.

Trebuie subliniat că declarația cu privire la Cioloș a fost una oficială, făcută de purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu. "Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a spus deputatul USR.

Prezent la Timișoara, unde se stârnise un conflict la nivel local, Orban a reamintit că premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile, iar obiectivul PNL este de a câștiga alegerile. Și președintele Klaus Iohannis spusese că „ar fi ciudat dacă s-ar certa” USR și PNL. Șeful statului a adăugat că prima opțiune pentru funcția de premier este tot Ludovic Orban și, ținând cont că președintele este cel care face demnarea, este puțin probabil să se întâmple altfel.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.