Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Încă de la începutul pandemiei s-a vorbit despre cât rezistă coronavirusul pe suprafețe, iar datele erau alarmante. În aceste condiții, mulți dintre noi, ca măsură de precauție, am început să dezinfectăm orice produs nou cumpărat pe care îl aduceam în casă. „Este inutil”, spun acum experții, care atrag atenția asupra altor lucruri mult mai periculoase.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA și-a actualizat informațiile referitoare la „cum se răspândește Covid-19” și precizează că „atingerea suprafețelor nu e calea obișnuită de contaminare”. Ne contaminăm prin aerosoli, prin contact direct cu o persoană infectată.

Pe anumite suprafețe, coronavirusul rezistă până la 28 de zile

Cum rămâne atunci cu datele privind numărul de ore, chiar de zile, cât virusul poate rezista pe suprafețe? Un studiu din Australia arăta că pe suprafețe fine, precum sticla sau ecranul telefonului, inclusiv pe bancnote, Covid-19 poate supraviețui până la 28 de zile.

Integral pe Click!Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.