Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Antioxidantii sunt pe buzele tuturor si incep sa fie din ce in ce mai cunoscute efectele anti-imbatranire sau de mentinere a unei sanatati de invidiat.

Acestia sunt promovati ca ingrediente extrem de eficiente in cremele de piele, superalimente si alte produse. Dar te-ai intrebat vreodata ce sunt antioxidantii si cum functioneaza. Sau de ce sunt atat de importanti si toata lumea recomanda consumul acelor alimente bogate in antioxidanti?

Care este rolul antioxidantilor?

Antioxidantii au rolul de a elimina radicalii liberi din organism. Radicalii liberi sunt molecule agresive care ataca celulele corpului, in special in zona pielii. Acesti antioxidanti naturali scot aceste molecule din circulatie si le fac inofensive. Radicalii liberi favorizeaza o varietate de boli, cum ar fi imbatranirea prematura sau uscarea pielii, acidificarea intregului corp si chiar anumite tipuri de cancer. In mod normal, organismul beneficiaza de propriile resurse de antioxidanti, dar anumiti factori precum stresul, somnul insuficient si, in special, o dieta necorespunzatoare, lipsita de vitamine sau alimente sanatoase perturba acest echilibru.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.