Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un al doilea mandat prezidenţial al lui Donald Trump va reprezenta, aproape sigur, sfârşitul NATO, conform unui articol Financial Times în care este analizat impactul asupra politicii mondiale pe care l-ar produce câştigarea de către Trump a alegerilor prezidenţiale din SUA 2020.

Analiza Financial Times se concentrează în special asupra modului în care administraţia Trump a afectat şi riscă să afecteze în continuare relaţiile dintre SUA şi Germania, cea mai puternică economie a Europei şi implicit relaţia cu Europa, inclusiv cea militară, din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

„Germania a avut parte de mai multe surprize geostrategice în ultimii ani. Dar, de departe, cea mai neplăcută dintre ele, o veritabilă «lebădă neagră», nu a avut legătură cu acţiunile agresive ale Rusiei, intenţia Chinei de a deveni un nou lider mondial sau cu recentul conflict din Marea Mediterană. A fost, în schimb, alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA. Prin urmare, întreaga naţiune germană pare hipnotizată de posibilitatea câştigării unui al doilea mandat prezidenţial de către Trump la alegerile din SUA din 3 noiembrie”, se arată în materialul semnat de Constanze Stelzenmuller, expert la Brookings Institution, un ONG specializat în analize şi studii strategice.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.