Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sindicaliștii din poliție au decis să treacă la măsuri radicale, amenințând că vor înceta activitatea, după modelul judecătorilor și al grefierilor. Aceștia au informații că majorarea salarială din ianuarie, pentru celelalte categorii de bugetari, printre care și angajații MAI, care este prevăzută în lege, nu este cuprinsă în bugetul pe anul viitor.

Congresul Sindicatului Europol a decis să solicite în mod expres Guvernului garanții referitoare la modalitatea de aplicare a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în sensul acordării tranșei de 3/4 din salariul de bază. ”În caz contrar suntem nevoiți să luăm în calcul suspendarea serviciului polițienesc, în aceeași modalitate în care au procedat judecătorii și grefierii la începutul acestui an, când le-au fost periclitate pensiile speciale.

Această formă de protest față de modul în care guvernanții ne tratează, va avea în vedere limitarea strictă a activității polițiștilor exclusiv pentru asigurarea evenimentelor urgente, semnalate prin SNUAU 112, fără desfășurarea altor activități curente cum ar fi soluționarea lucrărilor curente, dosarelor penale, verificarea persoanelor izolate/carantinate ori executarea acțiunilor. Este un mesaj ferm pe care vrem să îl transmitem celor care ne guvernează și care ne-au ignorat constant în această perioadă dificilă pentru întreaga societate”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Polițiștilor Europol.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.