Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un studiu preluat recent de Colegiul American de Cardiologie şi realizat de cercetătorii grupului francez NutriNet-Santé arată că, indiferent de marcă, băutura răcoritoare care conţine mult zahăr prezintă un risc crescut de cancer.

Nu este singura problemă de sănătate care „vine la pachet” odată ce dăm pe gât băutura răcoritoare care are în reţetă mai mult zahăr decât este normal. Nici băuturile „diet” nu sunt mai bune decât celelalte, care au conținut ridicat de grăsimi.

Experții au avertizat că băuturile îndulcite artificial au fost văzute ca o „alternativă sănătoasă” datorită numărului lor scăzut de calorii, dar acum a ieşit la suprafaţă că ele ar putea să cauzeze numeroase boli de inimă. Cercetătorii susțin că există o legătură între băuturile dietetice și bolile cardiovasculare și au declarat că descoperirile lor ar putea schimba politicile de sănătate publică.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.