Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Camera Deputaţilor a adoptat decizional un proiect de lege prin care pacienţii asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pot beneficia gratuit, dacă solicită acest lucru, de investigaţii de screening din momentul încadrării în grupul de risc sau în baza unei trimiteri de la medicul specialist.

Astfel, proiectul modifică legea drepturilor pacientului nr.46/2003, în sensul acordării pacienţilor asiguraţi prin CNAS de a beneficia, gratuit, de investigaţii de screening. Prin screening se înţelege examinarea iniţială de prezumţie sau stabilirea existenţei reale a bolilor sau a altor caracteristici biologice ori comportamentale într-o populaţie, care constă în aplicarea unui ansamblu de procedee şi tehnici de investigaţie în scopul descoperirii precoce şi evidenţierii lor într-un stadiu incipient

Conform iniţiativei legislative, vor beneficia de această investigație „pacienţii asiguraţi prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate la justa solicitare proprie din momentul încadrării în grupul de risc sau pe baza unei trimiteri de la medicul specialist”.

Pe 2 octombrie 2019, Senatul a adoptat proiectul ca prim for sesizat, marţi fiind adoptat decizional de Camera Deputaţilor. Acum, legea merge la promulgare.


Comentarii

Pute NU mai spuneti ,pe hartie asa avem gratuitate si la analize si unele proceduri si cand te duci nu au bani,praf in ochi,Promiteti orice ca nu doare!!!

28 octombrie 2020 8:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.