Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Gabriela Firea a vorbit marți, la Antena 3, despre situația din spitale în plină pandemie și diferența dintre măsurile luate în România și cele luate în alte țări europene: De ce sunt deschise școlile în Europa? Pentru că se testează masiv.

Gabriela firea a vorbit la Antena 3 despre situația din spitale în plină pandemie și diferența dintre măsurile luate în România și cele luate în alte țări europene. Această consideră că măsură urgență care trebuie luată de autorități, în lipsa cu COVID-19, este testarea în masă:

"De ce sunt deschise școlile în Europa? Pentru că se testează masiv. De ce sunt deschise Universitățile? Pentru că se testează masiv. De ce este deschisă încă, în mare parte, industria hotelieră, de restaurante, terase? Pentru că se testează masiv.

Se dau examene în continuarea în întreagă Europa și studenții sunt testați înainte de examen. Pentru a nu purta masca în timpul examinării deoarece poate să creeze anumite neplăceri. La fel și în școli, elevii sunt testați săptămânal, la fel și profesorii."

Am crescut capacitatea de testare în București, putem să realizăm între 5000 și 7000 de teste zilnic și nimeni nu folosește această capacitate.
Gabriela Firea consideră că nu se dorește testarea în masă și creșterea capacității de testare a populației de către autorități:

Nu vor să mărească capacitatea de testare la Stat. Și, pe bună dreptate, nu doar bucureștenii ci toți românii, atunci când simt nevoia să se testeze (...) se duce și plătește 300-500 de lei la un laborator privat pentru a află care este starea de sănătate.

Fostul primar al Bucureștiului a precizat că programul PSD pentru sănătate, prezentat astăzi de colegii săi din partid, prevede și explică necesitatea măsurii testării în masă.

Gabriela Firea: Cifrele au fost manipulate în funcție de evenimentele politice
Întrebată de ce consideră că nu s-a dorit sau nu s-a putut face testarea în masă, această apreciază că ar fi fost mai dificil pentru autorități să raporteze numărul de cazuri, dacă ar fi existat un număr foarte mare de teste efectuate:

"Era mai dificil să se anunțe tot felul de cifre. De persoane testate, persoane pozitive, persoane internate, persoane care au fost trimise acasă, persoane cărora nu li s-a răspuns de către DSP, persoane care se tratează după tratamentul de la medicul de familie sau un medic infecționist pe care l-a consultat.

În funcție de evenimentele politice să anunțe un număr mai mare de persoane infectate sau un număr mai mic."


Comentarii

dixit! si ai mai cerut ca banii adunati de catre asociatia ”Daruieste viata” pentru construirea spitalului pentru copiii bolnavi de cancer sa-i dea primariei. adica tie. despre ce vorbim acisilea?

28 octombrie 2020 9:00

Corupta Firea ,hoata Unde a vb curva moldoveanca La antena 3 de ce nu merge si la alte tv ,,sa ii puna intrebati unde isi musca limba, la cacati lui securistul turnator Voiculescu o cred prosti ca au fost colegi,,cu zdranta asta moldoveanca

27 octombrie 2020 23:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.