Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Situație extrem de îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii Transilvania, unde aproape că nu se mai lucrează deloc la lotul dintre Chețani și Câmpia Turzii. Potrivit informațiilor obținute de Digi24, șefii Companiei de Infrastructură caută soluții pentru a plăti direct subcontractorii celor de la Straco, care reprezintă singura speranța ca lucrările la cei 16 kilometri de șosea rapidă să continue.

Din imaginile prezentate de Asociația Pro Infrastructura se poate vedea clar că șantierul este aproape abandonat. Constructorul, firma românească Straco, aflată în insolvență nu mai are de ceva vreme oameni pe șantier, iar subcontractorii săi sunt neplătiți. Prin urmare, fie au încetat deja lucrul, fie vor face asta cât de curând.

Potrivit ONG-iștilor pasionați de infrastructură, în prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente - firma românească Marcotim - mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe. Are de încasat peste 10 milioane de lei de Straco.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.