Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Validarea mandatului de primar al lui Cristian Popescu Piedone la sectorul 5 aduce legea electorală pe masa judecătorilor Curții Constituționale (CCR).
O excepție de neconstituționalitate ridicată într-un apel cu privire la validarea mandatului pune sub semnul întrebării dacă cei condamnați în primă instanță vor mai avea dreptul de a fi aleși. Tribunalul București a admis cererea, astfel că decizia va fi luată de Curte.

Cel care a făcut apelul pentru invalidarea mandatului lui Cristian Popescu Piedone este un cetățean român - Matt Ian David. Apelul său a fost respins ca nefondat de Tribunalul București care a decis, totodată, că excepția de neconstituţionalitate a dispozițiilor art. 6 alin. 2 lit. b din Legea nr. 115/2015, pentru alegerea autorităților administrației publice locale trebuie dezbătută de CCR.

„Prin introducerea cuvântului „definitivă” în articolul de lege se produce un dezechilibru social care operează în favoarea condamnatului cu toate că acesta nu ar trebui să se mai bucure de prezumția de nevinovăție și prin urmare se încalcă art. 20 din Constituția României raportat la Declarația Universală a Drepturilor Omului,” se arată în cererea pentru ridicarea excepției adresată Tribunalului București.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.