Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Anul acesta seceta a lovit nemilos indiferent de cultură, iar performanţa genetică este cea careva face diferenţa de acum încolo. Fără cercetare nu va mai exista agricultură performantă, competitivă în condiţiile unor impedimente climatologice fără precedent, iar soiurile şi hibrizii care ajung în brazdă trebuie să fie pregătiţi mai mult ca niciodată pentru secetă, ploi abundente şi pentru atacuri de boli şi dăunători.

Porumbul este una din principalele culturi din România şi este produsul agroalimentar pe primul loc la export, tocmai de aceea cercetarea acordă o atenţie sporită creării unor hibrizi performanţi care să reziste la vreme toridă cu arşiţă şi ploi slabe.

"Un astfel de porumb este unul dintre cei patru strategici la nivel european, creat de compania Limagrain. Hibridul LG31.330 este un hibrid timpuriu cu un potenţial foarte bun de producţie pentru grupa lui de maturitate şi necesită un pic de atenţi din partea fermierilor la semănat", susţine Adelin Damian, Product Manager Limagrain România.

Performanţă sporită a Hibridului LG 31.330

Compania Limagrain, de mai bine de cinci ani a iniţiat un program de ameliorare şi identificare a hibrizilor cu o toleranţă mărită la secetă, iar Hibridul LG31.330 este o încununare de succes a întregii munci efectuate în acest sens.

"Ştim foarte bine că cest hibrid este stabil în diverse condiţii meteorologice, au o productivitate foarte bună, au o toleranţă la secetă foarte bună, fac parte din proiectul Hidraneo pe care l-am lansat în urmă cu trei ani de zile, a explicat Roxana Găman, Marketing Manager Limagrain România.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.