Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

DNA a deshis un dosar penal privind modul în care seful PSD, Marcel Ciolacu, și încă alti 11 indivizi au primit titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluția Română”. Ciolacu a primit certificatul de „luptător” la începutul anului 2019, dezvăluie aktual.24.

Cauza a fost disjunsă dintr-un dosar care a fost deschis în urma unei plângeri adresată DNA de către revoluționarul Marian Moroșanu Tivilic privind acordarea de titluri de „luptător” de către Secretariatul de stat pentru revoluționari.

Într-o adresă a DNA din 20 octombrie, în care Moroșanu este anunțat că plângerea sa a fost clasată, procurorii DNA menționează însă că a fost constituit un nou dosar penal, prin disjungerea cauzei, în ce privește modul în care seful PSD a obținut titlul de „luptător”.
Sursa foto: aktual.24

Ordonanța este semnată de Mihai Prună, procuror sef adjunct secție în cadrul DNA.

În decembrie 2019, Marius Mioc, revoluționar autentic din Timișoara, a atras atenția asupra modului extrem de dubios în care Marcel Ciolacu a devenit „luptător în revoluție cu rol determinant”.

Marius Mioc a descoperit că Ciolacu a obținut acest titlu în condițiile în care numele șefului PSD nu apare pe lista celor care au solicitat, până la data limită de 12 mai 2015, acordarea titlului. Mai mult, doi dintre membrii comisiei care a hotărât că Ciolacu să devină „luptător în revoluție cu rol determinant” s-au împotrivit, susținând că „nu sunt îndeplinite condițiile”. Ciolacu avea 22 de ani în 1989 și susține că a început activitățile „revoluționare” la Buzău încă din 14 decembrie 1989, cu două zile înainte că timișorenii să iasă în stradă.

Integral pe UniversulComentarii

Aristotel Stamatoiu Așa este, Marcel Ciolacu era sugaci în 1989, nu era sugar, era sugaci sadea. El s-a evidențiat prin mărețe fapte de vitejie la Buzău unde el a intrat în incinta primăriei spărgând ușile cu un tirbușon și cu o furculiță, ustensile cu care a pus pe fugă fantomele din clădire, respectiv fantomele primarului și șleahtei lui de atunci. Marcel Ciolacu a fost mai viteaz decât Prâslea cel voinic din poveste, el a fost cel mai hăis și cel mai cea erou la Buzău, unde revoluția nu putea reuși să-l dărâme pe Ceaușescu din elicopterul cu care dictatorul a fugit de la București. Tocmai de aceea Marcel Ciolacu, erou al muncii socialiste, primește titlul cu patalama la 3 decenii de la luptele inexistente de la Buzău, pentru a parveni de pe urma statului cu 100 de poli lunar, adică 2000 de lei lunar, ca recompensă pentru faptele mărețe de vitejie de la revoluția de la Buzău, unde fără Marcel Ciolacu nu se întâmpla nimic, iar Ceaușescu, dacă venea cu elicopterul la Buzău, reprima revolta populară declanșată ca să-l dea jos de pe tronul țării. Marcel Ciolacu trebuie neapărat decorat de către președintele țării cu Ordinul Secera și Ciocanul în grad de cacavaler, pentru că fantoma lui Ceaușescu poate reânvia și cine știe ce mare pacoste se va revărsa peste țara noastră? Marcel Ciolacu arată ca un autentic revoluționar, nebărbierit la curul tenului lui de aurolac și de om al străzii, ce să mai vorbim? El e un revoluționar cu n-au mai fost alții pe meleagurile noastre. Muie PSD!

1 noiembrie 2020 5:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.