Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai simplu de preparat decât sora ei fasolea, lintea este un aliment preferat în multe dintre bucătăriile lumii. Ai la îndemână o varietate de tipuri de linte, bogate în nutrimente esenţiale sănătăţii tale. Află în cele ce urmează ce beneficii îţi aduce consumul de linte.

Plantă anuală leguminoasă ale cărei seminţe se dezvoltă în păstăi, la fel ca mazărea şi fasolea, lintea a primit denumirea ştiinţifică „Lens culinaris“ datorită seminţelor curbate în formă de lentilă. Este considerată una dintre cele mai vechi recolte domesticite din lume. Istoricii spun că lintea a fost cultivată acum mii de ani î.H., începând din Orientul Mijlociu şi adusă în zonele Asiei de Vest, Asiei Centrale şi ale Americii. Din dieta grecilor, romanilor şi egiptenilor, lintea era un aliment de nelipsit, fiind accesibil şi mai puţin costisitor oamenilor.

Boabele conţin, printre altele, polifenoli care au acţiune puternic antioxidantă. Anumiţi polifenoli din linte pot avea un rol de protecţie anticancer şi pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. De altfel, unele cercetări în domeniu sugerează că lintea poate creşte nivelul colesterolului bun (HDL) din sânge în cazul persoanelor supraponderale şi al celor cu diabet de tip 2. De asemenea, ar putea scădea nivelul tensiunii arteriale.

Integral pe Click pentru femeiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.