Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății a pledat, joi, pentru menținerea școlilor deschise în timpul pandemiei. Hans Kluge a subliniat că cei mici și adolescenții nu sunt vectori principali de infectare. Reprezentantul OMS a reiterat însă necesitatea respectării măsurilor de protecție recomandate de autorități.

”Trebuie să asigurăm educaţia pentru copiii noştri”, a spus Kluge, care a subliniat că izolările impuse reprezintă ”o pierdere de resurse”, cu multe efecte secundare, precum daune aduse sănătăţii mintale sau creşterea episoadelor de violenţă domestică, transmite Agerpres.

Directorul pentru Europa al OMS a insistat asupra faptului că măsuri severe precum carantina pot fi evitate dacă sunt respectate cele de protecție. Dacă purtarea măştilor depăşeşte 95% în rândul persoanelor, astfel de măsuri drastice nu sunt necesare, a adăugat acesta.

Integral pe Realitatea.netComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.