Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de vineri, 20 noiembrie 2020, Hotărârea numărul 55, prin care a fost actualizată lista țărilor și zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Printre țările din care se intră în carantină se află Italia, Ungaria sau Austria.

În zona galbenă, pentru care se impune carantină la domiciliu/ locaţia declarată pentru 14 zile, se află următoarele state:

Muntenegru, Polinezia Franceză, Andorra, Luxemburg, Austria, San Marino, Elveția, Georgia, Liechtenstein, Slovenia, Cehia, Polonia, Guam, Croația, Italia, Franța, Portugalia, Armenia,
Lituania, Iordania, Macedonia de Nord, Ungaria, Bulgaria, Serbia, United States of America, Bosnia si Herzegovina și Danemarca.

Se abrogă alin. 2 al art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 54 din 12.11.2020, persoanelor care sosesc din Danemarca în România, fiindu-le aplicabile toate excepțiile de la măsura carantinării prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36, cu modificările și completările ulterioare.

Până acum, celor care veneau din Danemarca nu le-a fost admisă niciuna dintre excepţiile aplicate celorlalte state.


Comentarii

Ortodoxia este decimată de covid. Din păcate asta e – au refuzat categoric să accepte că riscul exis , ba mai mult au încurajat oamenii să nu respecte regulile. E singura religie care s-a comportat în halul ăsta – până și Islamul a fost mult mai rațional. – Acum câteva săptămâni – mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului a murit de covid (după ce a predicat dur împotriva restricțiilor). Acolo au făcut o înmormântare mare – cu mii de oameni – care au sărutat cadavrul. Slujba a fost făcută de patriarhul Serbiei Irineu. Care a luat și el covid și acum a murit și el. A. Caramitru.

21 noiembrie 2020 10:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.