Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primul-ministru a declarat că propunerile au fost înaintate preşedintelui interimar, Crin Antonescu, care le-a şi acceptat. Propunerile, potrivit lui Victor Ponta, sunt rezultatul discuţiilor avute cu liderii PNL, Daniel Chiţoiu, şi PC, Daniel Constantin.

Victor Ponta a declarat, în faţa jurnaliştilor, că "actualul cabinet a fost şi rămâne un cabinet cu mandat limitat în luna noiembrie. (...) Guvernul trebuie să se adapteze unei situaţii prin luarea unor măsuri nu atât prin schimbarea de oameni, ci o schimbare clară de strategie. (...) Guvernul trebuie să dea un alt tip de mesaj - de stabilitate, predictibilitate", a explicat Victor Ponta.

UPDATE 21:15 - Ministrul de Externe Titus Corlăţean, ministrul Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa, ministrul delegat pentru Administraţie Radu Stroe, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Dan Şova şi ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri Mihai Voicu au depus, luni seară, jurământul de învestitură.

UPDATE 21:30 - Monica Pivniceru nu a depus jurământul în această seară, situaţia ei nefiind încă sigură. Pentru a accede în funcţia de ministru, Pivniceru ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de membru al CSM, apoi să revină la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după care să ceară detaşarea la Ministerul Justiţiei, spun surse din magistratură. Pe cererea de demisie se pronunţă plenul CSM.

UPDATE 19:23 - Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins în şedinţa de luni, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru - propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiţiei.

UPDATE 17:49 - Lucian Isar a demisionat din din funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, iar portofoliul ar urma să îi revină lui Mihai Voicu, vicepreşedinte al PNL, au declarat surse politice.

UPDATE 17:29 - După ce preşedintele interimar a acceptat toate propunerile, noii miniştrii au fost votaţi în unanimitate. Aceştia vor depune jurământul în această seară la ora 20.30.


UPDATE 16:20 - Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu, Zgonea, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că, în opinia sa, nu este nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a trece cele patru nominalizări în posturile de miniştri în Guvernul Ponta.

UPDATE 16:15 - Premierul Victor Ponta şi primarul municipiului Sibiu , Klaus Iohannis, s-au întâlnit, luni, la Palatul Victoria, reprezentanţii municipalităţii afirmând că cei doi au discutat despre teme politice şi despre actuala remaniere a Guvernului. Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, nu a putut fi contactat, iar Guvernul nu a transmis nicio informaţie în acest sens până la ora transmiterii acestei ştiri.

Principalele declaratii ale premierului

"Guvernul trebuie să se adapteze noii situaţii, nu atât prin schimbare de oameni, ci o schimbare de strategie. Preşedintele suspendat a primit un verdict foarte clar. CCR urmează să dea şi un verdict juridic", a declarat Victor Ponta.

"Consider că România trebuie să iasă din logica de război în care stă de 8 ani de zile, iar Guvernul trebuie să dea răspunsuri serioase. Românii şi-au spus cuvântul la vot şi sunt obosiţi, iar din acest moment trebuie să începem reconstrucţia ţării", a continuat premierul.

Lista miniştrilor propuşi de Victor Ponta:

La interne, în locul lui Ioan Rus: Mircea Duşa


Pentru Administraţie - Radu Stroe


- Pentru MAE - Titus Corlăţean


- Pentru Justiţie - Mona Pivniceru, judecător


- Pentru Relaţia cu Parlamentul - Dan Şova


"Mona Pivniceru este o autoritate în domeniul Justiţiei şi este independentă din punct de vedere politic, iar acest lucru m-a făcut să o accept imediat. Mircea Duşa este un membru competent al Guvernului, Corlăţean va merge la MAE, domeniu pe care îl cunoaşte foarte bine, Radu Stroe va asigura funcţia de la Administraţie, iar Şova va asigura relaţia cu Parlamentul", a declarat premierul Ponta.

Vă reamintim că deciziile acestea au avut loc după ce Ioan Rus şi-a anunţat demisia de onoare din funcţia de ministru de Interne.

Şi Victor Paul Dobre a demisionat din postul delegat pentru Administraţie, invocând motive personale.


MIRCEA DUŞĂ
Este membru al PSD şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Harghita PSD din 1996.

Între 1996-2001 a fost prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România.

La 28 noiembrie 2004 a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 21 din Harghita, pe listele Uniunii Naţionale PSD+PUR.

A fost vicepreşedinte al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor. A fost reales deputat în circumscripţia electorală nr.21 Harghita, colegiul uninominal nr.5, pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator. În sesiunea parlamentară februarie-septembrie 2010 a fost vicepreşedinte al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Mircea Duşa a fost ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul în Cabinetul Ponta.


RADU STROE
Înscris la 16 ianuarie 1990 în Partidul Național Liberal (PNL), el a deținut funcțiile de secretar executiv; membru în Biroul Permanent al sectorului 1 București; membru în Biroul Permanent Central. La alegerile parlamentare din noiembrie 2000, Radu Stroe a fost ales ca deputat PNL de Maramureș. În această calitate a făcut parte din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, ca membru (decembrie 2000 - februarie 2001 și septembrie 2001 - septembrie 2004) și apoi ca vicepreședinte (septembrie - decembre 2004). De asemenea, a fost și membru al Comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informații Externe (din septembrie 2004).

În perioada februarie - septembrie 2001, a deținut funcția de secretar al Biroului permanent al Camerei Deputaților. De asemenea, a fost și vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților (februarie 2002 - septembrie 2003).

La alegerile parlamentare din noiembrie 2004 a fost ales senator de Maramureș pe listele Alianței Dreptate și Adevăr (PNL-PD). În această calitate a făcut parte ca vicepreședinte din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională (până în martie 2005) și de președinte al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI.

În perioada 23 mai 2006 - 5 aprilie 2007 a îndeplinit funcția de ministru delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului (în Guvernul Tăriceanu).


Comentarii

John Doe "Cei cinci ministrii" se scrie cu un singur "i". Antena3, angajeaza-ti un corector, nu cunosti limba româna.

7 august 2012 12:13

dacii liberi si cinstiti Ma iertati domnilor, care scrieti , corect se scrie nu \"ministrii\" ci Menestrei. Cred ca suna mai bine !

7 august 2012 12:08

Mirata ma intreb : oare cum de nu l-au uns pe celebrulgeneral rotofei slinos Catalin Voicu la Interne?Poate data viitoare !

7 august 2012 11:46

În româneşte se spune şi se scrie corect : "Cine sunt cei cinci miniştri...", miniştri cu un singur Nu ştiu cam când aţi fost voi paraşutaţi în rRomânica, dar, în cazul de faţă, corect în limba română, s-ar scrie : "Cine sunt cei cinci miniştri...", cuvântul MINIŞTRI scris cu un singur i la sfârşit.

7 august 2012 11:40

hihihi Ba, sa-mi fie cu iertare, titlul corect ar fi: " Ce sunt cei cinci minsitri?". Raspunsul: marionete copy/paste.

7 august 2012 10:48

BREAKING NEWS!! "Sportivul" Traian Basescu (cunoscut ca multiplu medaliat la intrecerile de inot din vila Dante) doreste sa CASTIGE o medalie la Olimpiada de la Londra, 2012! Comitetul Olimpic International a dat un comunicat de presa cu raspunsul "Ne pare rau, dar nu exista eveniment sportiv la care sa se poata castiga prin neparticipare si/sau faultarea arbitrilor". Basescu i-a acuzat imediat de lovitura de stat si de a fi comunisti puscariabili. A mai decalarat ca doar Curtea Constitutionala din Romania, prin reprezentantul ei UNIC, Augustin Zegrean, poate hotari in aceasta speta si ca are cunostinta, ca "simplu cetatean european", cum ca Daniel Morar si Lulutza Kovesi au deja dosare penale pregatite pentru toti membrii Comitetului Olimpic International si le va face publice! Angela Merkel si Jose Manuel Barosso nu au avut nici un comentariu oficial. Joseph Daul a spus ca orice ar face, Basescu trebuie declarat castigator. Regina Angliei inca se cruceste!... Stay tuned! Stire in curs de actualizare...

7 august 2012 9:59

matusa tamara Exercitiu de gandire : de ce ar lasa o judecatoare un salariu de 180 milioane lei vechi pe luna si o viitoare pensie de 170 milioane pe luna pentru o functie de cateva luni la un minister ? Raspunsul sta intr-un simplu calcul matematic insotit de o poveste : 180 milioane x 12 luni x 10 ani de munca =21600 milioane lei vechi . 170 milioane X12 luni x 25 ani de pensie ca are trupul si mai ales mintea odihnita =51000 milioane lei vechi . 21600 milioane +51000 milioane =72 600 milioane lei vechi =7 260.000 ron=1 578 260 euro. Daca cineva ( de exemplu un domn numit Fenechiu Transformator cu ajutorul unui alt domn de exemplu Vlasov Liberalul ar crea un cont “off shore “ cu parola la purtator de 1 578 260 euro alimentat rapid de niste oameni de bine si patrioti , de exemplu : Felix Voiculescu , Vantu, Copos , Nastase, Patriciu etc si parola ajunge “diestul de grieu “ unde trebuie cu conditia : jumatate acum si jumatate cand Kovesi si Morar sunt la Vascauti cu domiciliu obligatoriu si dosarele celor de mai sus sunt hartie igienica la Guvernul Romaniei, democratia ar invinge si in Romania ! Plina de elan patriotic Mona ar demisiona din inalta functie din justitie numai si numai pentru a putea implementa “Noul Cod Penal “ si ar primi laude de la Doktor Copylot Ponta si medalii de la prezidente Lily Antony Kakarau pentru competenta ! Simplu, democratic, european si curat cum numai distinsii Hrebenciuc, Iliescu si Catalin Voicu pot implementa ! Restul sunt masinatiuni si lucruri grozav de ciudate pe care Basescu si Monica Macovei , conducatorii adevarati ai SUA ,Europa si China le pot face si zice, denigrand politica de stanga a PNL si cea de dreapta a PSD !

7 august 2012 9:13

X Pentru Antena 3 merge si "cei cinci ministrii"!Astia sunt oamenii lor, si nu pot invoca o greseala din graba asa cum fac multi care comenteaza cu greseli mai mult sau mai putin grave.Antena 3 este ea insasi o eroare marcanta pentru multi romani.

7 august 2012 7:12

Cine sunt ? Niste neica nimeni, prezenti numai in " comisii si comitete politice" fara relevanta. Astia nu au condus, in viiata lor, nici macar o sectie/serviciu de intreprindere/uzina/santier etc. Si acum ....ministri. Vai de capul nostru . Toti niste " bla, bla, bla.." ( NB-Nu sunt pdl-list , din contra)

7 august 2012 6:50

Guvernul cenzureaza hotararile CCR Guvernul cenzureaza hotararile CCR " ....Din Hotărârea nr. 3 din 2 august 2012, prin care Curtea Constituţională a României (CCR) a respins contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, a dispărut un paragraf esenţial pentru stabilirea cvorumului. Iată paragraful: "În speţă, însă, sunt aplicabile dispoziţiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea preşedintelui şi ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul.(*)". Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial fără acest paragraf care arată clar la ce lege se raportează stabilirea cvorumului de la referendum. Guvernul a susţinut că legea care stabileşte cvorumul este legea privind alegerile pentru Parlament, reglementare potrivit căreia românii cu domiciliul în străinătate nu figurează pe listele electorale permanente, astfel încât cvorumul nu i-ar fi inclus şi pe aceştia. Potrivit declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta, în evidenţa MAI ar exista aproximativ 500.000 de astfel de persoane. Dacă legea la care se raportează referendumul este Legea din 2004 pentru alegerea preşedintelui, atunci cetăţenii români cu domiciliu peste hotare figurează pe listele electorale, astfel încât ei sunt număraţi la cvorum. citeste mai mult in adevarul http://www.adevarul.ro/actualitate/O_a_doua_eroare_-materiala-_din_actele_CCR-_Din_Hotararea_CCR_din_2_august_a_disparut_un_paragraf_esential_0_750525142.html#

7 august 2012 6:45

Philologos Titlul corect ar fi: "Cine sunt cei cinci miniştri (nu: "ministrii") care au depus jurământul în această seară" !

7 august 2012 5:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.