Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PDL Constanţa a for­mulat o plângere penală la Par­che­tul de pe lângă Înalta Curte de Casa­ţie şi Justiţie pe numele premie­rului Victor Ponta. În plângere se reclamă faptul că acesta a încălcat grav art. 248, art. 264 şi art. 271 din Cod Penal (abuz în serviciu contra intereselor publice, favorizarea infractoru­lui, respectiv nerespectarea hotărârilor judecătoreşti). PDL acuză că în data pe 9 august, într-o conferinţă de presă, acesta a perturbat grav condiţiile de desfăşurare a activităţii orga­ne­lor de cercetare penală învestite cu soluţionarea plângerii penale formulate de PDL Constanţa împotriva primarului Radu Mazăre. La acea dată, prim-ministrul şi totodată minis­trul interimar al Justiţiei a declarat că solicită organelor de cercetare „să evite pe cât posibil situaţiile ridicole (...)", apreciind, în acest context, că „procurorii din această ţară trebuie să prindă criminali, trebuie să prindă violatori, trebuie să ancheteze oameni corupţi", dar, mai ales, că „manechinele lui Mazăre nu e nevoie să le ancheteze procurorii". Şeful PDL Constanţa, Gigi Chiru, consideră declaraţiile lui Ponta drept un act de natură a influenţa, cenzura şi zădărnici activitatea procurorilor implicaţi în cercetarea penală şi în desfăşurarea etapei de urmărire penală în dosarul aşa-ziselor manechine ale domnului Mazăre.

„Considerăm că este inadmisibil, de neacceptat şi totodată culpabil faptul că Ministrul Justiţiei dezvoltă acţiuni de ingerinţă în actul de justiţie, calificate prin scopul de a obţine zădărnicirea urmăririi penale într-un dosar înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, toate având drept mobil împiedicarea tragerii la răspundere penală a domnului primar Radu Ştefan Mazăre", a declarat Chiru. Acesta a precizat că procurorii nu anchetează „manechinele dlui Mazăre", ci anchetează şi cercetează o presupusă faptă penală. În plus, acesta consideră că Victor Ponta a transmis un mesaj de uzurpare a autorităţii pe care o reprezintă statutul de ­magistrat.

Integral pe România LiberăComentarii

Turescu Ponta, nu uita, tu urmezi la Rahova!

15 august 2012 14:34

nelu Deci dragi capi ai usl . Dacă nu ați numătat măcar un articol din Constituție încălcat de Președinte ,trebuie să mergeți la închisoare și să suportați consecințele legii .Eu vreau să îmi despăgubiți demnitatea de Român cetățean al UE .Voi încercînd prin demersul vostru să întoarceți România în timp pe la anul 500 cînd nu existau legi, cînd existau numai clanuri .

15 august 2012 12:45

nelu Corect .Însă în plus mai vreau să fie cercetat și voiculescu pentru acel program al suspendării .Deci președintele trebuia să își dea demisia în primele 30 de zile ,altfel va fi suspendat în următoarele 60 .Deci el a fost suspendat în a 59 zi .După cum au vrut mușchii lui .Nimeni nereușind să găsească măcar un articol încălcat de Președinte .

15 august 2012 12:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.