Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Impozitarea tuturor veniturilor ar fi fost o măsură mai bună decât majorarea TVA, a declarat vineri, la Bistriţa, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.

"Ar fi fost o măsură mai bună să impozităm toate veniturile, dar vă spun că la nivel politic a fost greu să se ia o decizie de acest gen. Şi vedem că mai multe ţări din UE mai bine au majorat TVA decât să extindă impozitarea tuturor veniturilor. A fost o decizie greu de luat, dar a avut un efect prociclic, a influenţat consumul. Dar de ce s-a luat decizia de a majora un impozit? Pentru că era afectat echilibrul macroeconomic. Nu puteam susţine politicile de restabilire a echilibrului macroeconomic'", a spus Ialomiţianu.

Ministrul Finanţelor consideră că România nu era pregătită la sfârşitul anului 2008 să facă faţă crizei.
"Nu vreau să politizez, dar la sfârşitul lui 2008 România nu era pregătită pentru a face faţă crizei. Era un dezechilibru la nivel macroeconomic, am avut un deficit foarte mare, care era greu de finanţat, România pierduse încrederea pe pieţele financiare. Sectorul economic a început să se ajusteze, să se adapteze crizei. Ce era de făcut?

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

sibianul dece nu luati in calcul impozitarea progresiva obligandu-i pe cei cu venituri foarte mari sa participe cu un procent mai mare la veniturile statului si sa-i scutiti pe cei care au un venit mic sub 1700 lei/luna. Acum interesul vostru este sa loviti tot in cei care au venituri mici, mai ales pe pensionari. Mai bine i-ati spanzura

11 noiembrie 2011 22:51

adrian AUZI BA IALOMITENE :daca NU ati fi FURAT AJUNGEAU bani pentru multe idiotule!!!!!bani au fost si inca sunt dar SUNTETI PREA CALICI SI ii GESTIONATI FFFFF PROST cum de altfel sunteti !!!!!duminica in loc sa te rogi in bartolomeu sa te ierte ce ai furat mai bine iti faceai treaba DAR DACA NU VA DUCE DOVLEACUL!!!!

11 noiembrie 2011 14:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.