Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În plină criză finaciară, Preşedinţia şi serviciile secrete se vor bucură de mai mulţi bani publici în 2012 faţă de acest an, potrivit proiectului de buget elaborat de Ministerul de Finanţe. În ciuda declaraţiilor publice ale lui Traian Băsescu care îndemnă românii la prudenţă şi sacrificii, bugetul Preşedenţiei şi al serviciilor se umflă cu bani şi în 2012.

Proiectul de buget pentru anul viitor prevede majorări ale alocaţiilor pentru mai multe ministere şi instituţii publice, potrivit proiectului obţinut de Mediafax,. Printre câştigători: Administraţia Prezidenţială (de la 28,8 milioane lei execuţie preliminată în acest an la 29,6 milioane lei anul viitor), Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (de la 60,9 milioane lei la 62,7 milioane lei), Curtea Constituţională (de la 12,4 milioane lei la 13,9 milioane lei), Ministerul Afacerilor Externe (de la 540,6 milioane lei la 646,2 milioane lei), Ministerul Finanţelor (de la 2,8 miliarde lei la 3 miliarde lei), Ministerul Apărării Naţionale (de la 5 miliarde lei la 5,1 miliarde lei), Ministerul Mediului (de la 2,2 miliarde lei la 2,9 miliarde lei), Ministerul Transporturilor (de la 14,2 miliarde lei la 14,7 miliarde lei), Ministerul Sănătăţii (de la 4,8 miliarde lei la 5,4 miliarde lei), Ministerul Comunicaţiilor (de la 214,9 milioane lei la 266,4 milioane lei), Ministerul Public (de la 572,8 milioane lei la 597,3 milioane lei), Agenţia Naţională de Integritate (de la 13,7 milioane lei la 42,9 milioane lei), Ministerul Economiei (de la 1,6 miliarde lei la 1,67 miliarde lei) şi Consiliul Superior al Magistraturii (de la 71,7 milioane lei la 79,1 milioane lei). Majorări ale alocaţiilor bugetare vor fi efectuate şi pentru Serviciul Român de Informaţii (de la 971,4 milioane lei la 986,9 milioane lei), Serviciul de Informaţii Externe (de la 187,5 milioane lei la 193,9 milioane lei), Serviciul de Protecţie şi Pază (de la 129 milioane lei la 132,3 milioane lei).

Pierzătorii sunt Educaţie, Cultură, Agricultură şi Justiţie, dar şi Parlamentul.Proiectul Bugetului obţinut de Mediafax indică reduceri de bugete la Senat (de la 90,7 milioane lei la 85,3 milioane lei), Camera Deputaţilor (de la 210 milioane lei la 209,7 milioane lei), Academia Română (de la 396,4 milioane lei la 354,2 milioane lei), Secretariatul General al Guvernului (de la 964,8 milioane lei la 712,3 milioane lei), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (de la 3,4 miliarde lei la 3,1 miliarde lei), Ministerul Justiţiei (de la 2,2 miliarde lei la 2,1 miliarde lei), Ministerul Administraţiei şi Internelor (de la 9,5 miliarde lei la 7,8 miliarde lei), Ministerul Muncii (de la 33,2 miliarde lei la 31,9 miliarde lei), Ministerul Agriculturii (de la 15,9 miliarde lei la 14,9 miliarde lei), Ministerul Educaţiei (de la 8,9 miliarde lei la 8,7 miliarde lei), Ministerul Culturii (de la 795,8 milioane lei la 600 milioane lei), Autoritatea Electorală Permanentă (de la 21,4 milioane lei la 15,3 milioane lei), Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (de la 45,5 milioane lei la 20,7 milioane lei).

Bugetul de stat pentru anul viitor a fost construit pe un deficit de 17,1 miliarde lei, cu venituri de 95,65 miliarde lei, în creştere cu 13,5% faţă de încasările prognozate pentru acest an, de 84,26 miliarde lei, şi cheltuieli totale de 112,8 miliarde lei, similare cu nivelul din acest an.

Avînd în vedere cifrele de deficit şi creştere economică convenite de Guvern cu FMI, deficitul pe bugetul consolidat ar trebui să se situeze la 12,1 miliarde lei, cu 5 miliarde de lei mai puţin decât deficitul bugetului de stat. Şeful misiunii Jeffrey Franks a spus că proiecţia pentru anul viitor indică un PIB de 575 de miliarde lei, iar deficitul nu va depăşi 2,1% din PIB.

La nivelul veniturilor, o influenţă în jur de 4 miliarde de euro ar urma să provină din creşterea PIB, de la 548 de miliarde lei la 575 miliarde lei.
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Catalin 256 KremlinLeaks: Ponta a promis rușilor că va face ”curățenie” totală în România. curentul.ro...

28 iulie 2012 12:14

Sa crapati voi bine ! Sa traim noi bine ! - bataia de joc clasica pentru romani.

13 noiembrie 2011 11:32

V-am tras-o, romani Vroiati "benzii" si "zaralii" marite. Canci. Banii sunt la mine. Pentru voi "nu sunt bani"-Boc cel mic si "iztetz" si "bar kretz" stie bine lectia

13 noiembrie 2011 11:19

pensionar ASTA SE CHEAMA POPULISM.DAI LECTIE DE AUSTERITATE, PRUDENTA LA TV, LA MURIBUNZI ROMANIEI, CU CELE MAI MICI PENSI (FARA PRIVILEGI)DIN UE 27 TARI, SI TU PRESEDINTE I-TI MARESTI BUGETUL, CA SI LA INSTITUTI REPRESIVE, CARE TE TIN IN VIATA.SA TRAITI BINE!!!!!!!!!!!!!!!!!SE REFEREA LA NOI ,CARE CONDUCEM MURIBUNZI.

13 noiembrie 2011 10:00

boc Maimuta Berlusconi a disparut.Pe cand dispare maimuta Basescu?CAND VOR ROMANII,ATUNCI.

13 noiembrie 2011 9:53

jicu "Aici sunt banii dumneavoastra"este primul misto al maimutei,pe care romanii nu au inteleso,motiv pentru care au urmat"Esti un pui de comunist"(de parca ficele lui is dame de companie),"Gaozarule","..tiganca aia imputita,Maria",...."Mizez pe-o carte"samd.Se plimba acum maimuta de la un viloc la altu,ca a ciufulit multe,nu-l cunoaste pe Casuneanu,Popoviciu,Cocos..da isi ia spagoiu de n-are treaba.Fara nerusinare si-a bagat mainile in buzunarele pensionarilor,bugetarilor,tinerilor,copiilor,nenascutilor,somerilor,handicapatilor,mortilor si se pare ca inca nu i-a inghetat mina.A pus tot felul de hoti si mincinosi in functii de stat si-i controleaza in stil mafiot.Si culmea tupeului,plinge ca romanii trebuie sa traiasca in austeritate.Daca asta ii presedinte de ceva,atunci numa presedintele MAFIEI,se poate numi si atit.

13 noiembrie 2011 9:51

Aron Deleanu Cresterile sunt neglijabile cu exceptia M.A.E.Jurnalul National este ziarul lu' Felix???

13 noiembrie 2011 5:58

Fotografia și cusurul ei! Poza e splendidă! Interiorul de la Cotroceni, fostă reședință regală românească. Ce strică această poză? Evident că poza e stricată de caricatura din centrul imaginii. Să fii o caricatură, dar să te simți ca un rege neâncoronat, dar mai rege decât originalul. Problema e că o caricatură nu poate realiza acest lucru, numai în închipuirile sale bolnave și îmbolnăvite de fantasmagorii. Imi vine în minte titlul unei cărți de poezii scrisă de Mircea Dinescu pe vremea Împușcatului, e vorba despre cartea ” Moartea citește ziarul ”. În poza noastră, moartea vorbește la mobil, lăbărțându-se în centrul imaginii, oripilând imaginea prin expunerea acestei caricaturi în splendidul interior ex-regal de la Cotroceni. O caricatură face bătături la cur, lăbărțându-se pe un fotoliu stil, având așa-zise dureri tot la cur față de popor și față de electoratul care dintr-o gravă eroare a pus ștampila pe un căcat. Ce e mai grav e că acești căcați se îmbolnăvesc de mania grandorii și uită foarte repede în slujba cui lucrează și ptr. ce lucrează. Dar pentru ce lucrează aceste excremente? Ar trebui să lucreze ptr. popor, deoarece electoratul i-a ales ca slujbași în serviciul public, adică în serviciul națiunii române. Ce se întâmplă însă în realitate e că odată ajunse pe culmea poziției, cele mai multe excremente nu fac nimic altceva decât încep să pută, ca un adevărat căcat. Iar imaginea acelui căcat se întrevede cel mai bine în turul nădragilor, ca nicotina pe izmenele unui fumător înrăit. Ce poză dezolantă și execrabilă!

13 noiembrie 2011 4:49

babak golab paswordu de un numare si de add am scimbat.ateta.

13 noiembrie 2011 2:45

babak golab am scimbat pasword ateta.

13 noiembrie 2011 2:43

Suca-din-Bailesti Sunt cresteri mici, foarte mici, nimic exagerat. Omul de rand trebuie sa munceasca, sa se zbata, ca de aceea am tzopait cu totii cand l-am impuscat pe Ceasca si am visat la capitalism. Asa ca, mai nea Ioane, pamant ai luat, biznis poti sa-ti faci, de ce astepti mereu ca sa-ti tot dea Guvernul ? Asta era pe vremea lui nea Insulina, cand noi ne faceam ca muncim, iar ei se faceau ca ne platesc. Acum, hai, osul la treaba, lasati cerseala la Guvern ! Si mai vrem sa intram si in euro in 2015 ? Noroc ca pana atunci se va duce p*lii de suflet tot euroiul ! O sa intram si noi ca baba-oarba, la spartul targului. Grecia a rupt un picior UE-ului, prost facut de la inceput de Chirac si de Schroeder (ala care a fugit la rusi). Neamule, schimba-ti repede euroii in mardei, ca Italia va duce de rapa UE-ul. Berlusca nu s-a roit degeaba. Asta nu pleca nici.. morto ! Stie el sireacul ca nu mai tine cu parole, parole... A prostit o Italie intreaga, a ajuns multi-miliardar, s-a retras, prostimea urla, el are banii si i se rupe. Parca am mai vazut asta pe undeva, nu-i asa ?

13 noiembrie 2011 2:15

WILD WOAMN ce face maimutoiul ala la cotroceni cu bani....daca este austeritate sa fie pt toti..cat si pt parlamentari care nu fac nimic decat se scarpina in nas si vorbesc la telefon pe banii nostri...AUSTERITATE PT TOTI..PARLAMENTARII 465.RON .CUM AVEM MAJORITATEA..SA TRAIASCA PANA IN 2013 CU ACESTI BANI..PT CA EI AU AFACERILE LOR SI SE DESCURCA.UITE ASA VOM AVEA BANI PT PROSPERITATE.

12 noiembrie 2011 22:23

cacamaca mai liniștiți-va și citiți tot articolul. In primul rând bugetul nu-l face președintele, mai apoi vedeți ca se taie de la guvern senat, parlament și alte instituții găuri negre ale statului. Cel mai rău este ca se taie de la educație dar în schimb se da în plus la sănătate. Eu nu vad asa de rău, mai ales ca, tema articolului, bugetul președenției, creste cu puțin, nu este exagerat.

12 noiembrie 2011 21:59

maryus "Noi vrem austeritate,dar doar pt. catei"

12 noiembrie 2011 20:51

רוצח La adunarea tilharilor de la vilocu lac a lui Ceausescu basescule,nu a ta(trebuia ieri sa va intalniti ca ieri a fost Mina.Ziua tilharilor 11.11.2011)fa bine si vezi care incepind de la prefectu judetului,primarii pedele-unepere-udemere,directorii si directorasii de deconcentrate pedelisto-uneperisto-udemeriste,ministrii,primu boc si tine..CARE FURATI MAI MULT mai jegurilor?Si daca ajungi la concluzia ca toti furati Romania,n-ar fi mai bine sa va omoriti dracului in vilocu lui Ceausescu mai besescule si sa lasati Romania in pace sa-si vada de viata ei,NORMAL?

12 noiembrie 2011 19:19

זכר זונה Prostu nu se dezice,prostu insista si insista si insista...pina il ia dracu.Nesimtitu nu tine cont,masa l-a facut prost si el vrea si vrea sa fie destept.Masa l-a facut las,fricos si el sa da cocos,viteaz,l-a facut hot si el se da cinstit,l-a facut mincinos si el pute de adevar...haa,haaa,haaa.

12 noiembrie 2011 18:57

Lute Normal si el si javrele care il pazesc si il sustin sa nu le lipseasca nimic ,cine il mai ajuta la furat alegerile.Austeritatea e pentru noi prostimea ,nesimtirea si tupeul sunt acum la loc de cinste.,ca si prostia.

12 noiembrie 2011 18:52

Relu Austeritate ?asta este pentru prostime.Ce treabă are ea cu serviciilii ?Noi suntem buni doar la vot.

12 noiembrie 2011 18:42

aleator pai si ce vroiati?sa ramana Kiorul fara bani de trascau si de Vuitoane pt. rapandula din Plescoi?

12 noiembrie 2011 18:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.