Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

SUA se pregătesc să lanseze o nouă misiune de doi ani pe Marte. În acelaşi timp, ruşii înfruntă un nou eşec după 15 ani de ghinion.

Marte a devenit o destinaţie greu de cucerit pentru astronauţii din întreaga lume, în condiţiile în care americanii sunt singurii care au înregistrat până în prezent mai multe succese la acest capitol. În timp ce ruşii încearcă de zeci de ani să ajungă pe Planeta Roşie, oficialii NASA din SUA anunţă o nouă misiune care va începe săptămânile viitoare şi care va dura doi ani. Cea mai recentă tentativă de a ajunge aproape de Marte a venit din partea ruşilor, chiar săptămâna trecută. Eşecul misiunii s-ar putea transforma într-o catastrofă de proporţii, după cum estimează specialiştii.

Catastrofă rusească

Oamenii de ştiinţă cooptaţi în misiunea Phobos-Grunt au lansat miercurea trecută o sondă rusească care ar fi trebuit, timp de trei ani, să culeagă probe de pe un satelit al Planetei Roşii. În acest moment, însă, misiunea se îndreaptă către o catastrofă iminentă. La doar câteva ore de la aşteptata lansare, sonda interplanetară rusească a eşuat în înscrierea pe traiectoria de zbor spre Marte. O posibilă prăbuşire pe Pământ ar putea avea cele mai grave consecinţe din istoria accidentelor spaţiale de până acum, consideră expertul american James Oberg, fost angajat al NASA. Acesta a ţinut să precizeze că incidentul va fi unul cu urmări serioase, mai ales că la bordul sondei se află câteva tone de combustibil extrem de toxic.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.