Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Oana Badea susţine că proiectul de lege iniţiat de PSD care prevede posibilitatea ca absolvenţii de liceu fără bacalaureat să poată urma cursuri universitare ar permite accesul la facultate pentru peste 49.000 de absolvenţi care nu au luat examenul.

Oana Badea a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, că peste 49.000 de absolvenţi ar putea avea acces la facultate fără să fi luat bacalaureatul, dacă va fi adoptată propunerea legislativă iniţiată de PSD care prevede posibilitatea ca absolvenţii de liceu fără bacalaureat care au avut media de absolvire peste 7.00 să poată urma cursurile universitare.

Badea a afirmat că această propunere era să treacă tacit în Camera Deputaţilor, însă colegii săi de la putere au fost "vigilenţi".

"Era să treacă pe 10 noiembrie tacit în Camera Deputaţilor, fără a fi pus măcar o dată proiectul pe ordinea de zi a Comisiei de Învăţământ din Camera Deputaţilor, unde se află. Era să treacă tacit. Dacă nu erau vigilenţi colegii noştri, adică cei de la putere, şi să ceară prelungirea termenului de dezbatere, trecea, repet, tacit, fără să fi fost vreodată pus pe ordinea de zi", a spus Badea.
Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.