Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, marţi, că a cerut poliţiştilor să fie fermi şi să folosească armamentul atunci când se impune, precizând că îi îndeamnă să înlăture teama că dacă vor folosi armele "se va întâmpla nu ştiu ce" şi îi asigură că nu vor trebui să facă multe rapoarte, informează Mediafax.

"Îi îndemn la fermitate, să înlăture frica şi teama că dacă vor folosi armamentul se va întâmpla nu ştiu ce. Îi asigur că nu vor trebui să facă multe rapoarte", a spus chestorul de poliţie Liviu Popa, într-o conferinţă de presă în care a vorbit despre cazul de la Mehedinţi, unde o poliţistă a fost înjunghiată cu un cuţit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce intervenea pentru aplanarea unui conflict, iar un coleg al acesteia a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor.

Inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a precizat că încă de la numirea lui în funcţie le-a cerut poliţiştilor să fie fermi.

"Această fermitate se manifestă în foarte multe moduri, iar pe un palier important este folosirea armamentului atunci când se impune. Armamentul nu a fost dat poliţistului pentru altceva. Am avut numeroase întâlniri directe şi prin videoconferinţă în care le-am cerut poliţiştilor, în virtutea prerogativelor, să folosească armamentul", a mai spus Liviu Popa.

Şeful Poliţiei Române a anunţat că atât poliţista rănită în timpul misiunii din localitatea mehedinţeană Poroiniţa, cât şi colegul ei care a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor au fost avansaţi de la gradul de agent la agent principal.

Poliţista a fost înjunghiată cu un cuţit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea mehedinţeană Poroiniţa, unde mersese să aplaneze un conflict. Un coleg al poliţistei a tras cu arma pentru a-l imobiliza pe agresor, acesta fiind împuşcat în abdomen şi coapse.

Echipajul de poliţie a fost chemat, sâmbătă noapte, de un bărbat, în localitatea Poroiniţa, care anunţa că patru indivizi băuţi încearcă să îl lovească şi să îi vandalizeze autoturismul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspector Nicolae Lohon, la faţa locului a ajuns un echipaj de la Secţia 6 de Poliţie Vânju Mare.

"După încătuşarea unuia dintre agresori, un alt individ, folosind un corp contondent, a înjunghiat-o pe o colegă, poliţistă de 23 de ani. Intenţionând să îl imobilizeze un alt poliţist a executat un foc în plan vertical, persoana respectivă nu s-a supus somaţiei, intenţionând să îl rănească ulterior s-a mai excutat un foc în plan vertical şi alte două două focuri asupra sa. În total s-au tras şapte focuri de armă, trei dintre ele rănindu-l pe agresor", a spus Lohon.

Atât poliţista, cât şi agresorul au fost operaţi la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin.

Integral pe România LiberăComentarii

livUSA Aplicati legea nu recomandarile, inapoiatilor!

25 decembrie 2011 22:47

jean D-le Liviu Popa, vorbele n-au nicio valoare fara niste reglementari privind uzul de arma. Trag, il ranesc sau omul moare si ce fac? Spun ca mi-a dat voie seful politiei? Nici vorba de asa ceva. Totul se bazeaza pe ce e scris, nu pe vorbe. Legi, ordine, dispozitii etc. altfel dau cu scrisul mult timp. Nu va suparati dar asta e adevarul, d-le chestor.

15 noiembrie 2011 17:33

hitler foarte bine .... da-le pistoale cu gloante cu electrosocuri ( sunt fff bune ) sa aiba 2 tipuri de pistoale la ei ... si sa mai impuste din ciorile astea oparite care nu ne lasa sa traim

15 noiembrie 2011 17:05

cosma racoare Asta e bine , in sfarsit !!! Sper ca acum politistii necorupti sa nu se mai lase luati la misto sau amenintati de toti tucirii manelisti !!

15 noiembrie 2011 16:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.