Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul român al afacerilor externe, Teodor Baconschi, a prezentat marţi, în prima zi a vizitei pe care o efectuează la Berlin, oportunităţile pentru investiţii germane în România în cadrul întâlnirilor avute cu Uwe Lehmann-Brauns, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor a landului Berlin, şi cu Peter Hintze, secretar de stat parlamentar în Ministerul Economiei şi Tehnologiei şi co-preşedinte al Consiliului de Cooperare Româno-German.Potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE, în întâlnirile cu oficialii germani, ministrul Baconschi a purtat discuţii pe teme de actualitate economică şi politică, punând accentul pe prezentarea reformelor economice şi pe oportunităţile pentru investiţii germane în România. 'Cu un deficit sub control şi o creştere economică moderată, dar reală, România se înscrie într-o tendinţă încurajatoare, care demonstrează responsabilitatea guvernării actuale faţă de partenerii UE, în condiţiile îngrijorătoare ale crizei economice şi financiare', a subliniat ministrul român. Peter Hintze a reliefat la rândul său importanţa schimburilor comerciale româno-germane şi dinamica lor ascendentă.

A fost totodată evocată perspectiva aderării României la spaţiul Schengen. Şeful diplomaţiei române a susţinut cu fermitate poziţia României şi a subliniat pericolul generat de nerespectarea regulilor UE. Demnitarii germani au promis sprijin la pentru un tratament principial şi constructiv în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, evidenţiază comunicatul MAE.
Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.