Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedinţii Rusiei, Belarusului şi Kazahstanului au semnat un acord la Moscova, prin care îşi "œintegrează" economiile de 2 trilioane de dolari, punând astfel bazele Uniunii Eurasiatice, scrie Bloomberg.

"Vom crea o uniune economică eficientă şi de durată", a spus preşedintele rus, Dmitri Medvedev.

Cele trei foste republici sovietice, care au împreună o populaţie de 170 de milioane de persoane vor avea un singur spaţiu economic, de la 1 ianuarie 2012.

Uniunea Eurasiatică, ce nu va lua fiinţă mai devreme de 2015, îşi propune să unifice economiile şi monedele fostelor ţări sovietice şi să adopte politici comune în ceea ce priveşte migraţia şi regimul vizelor.

Premierul rus Vladimir Putin, care plănuieşte să se întoarcă la conducerea ţării anul viitor, a fost cel care a vorbit pentru prima dată despre o astfel de uniune, susţinând că un bloc economic format din fostele state sovietice ar ajuta la reducerea dezechilibrelor globale şi ar duce la o integrare dincolo de "Marea Europa".

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.