Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Vehiculul spatial Spirit a petrecut fix cinci ani, trei luni şi 27 de zile într-o misiune NASA de descoperire pe Planeta roşie înainte de a se împotmoli definitiv în solul lui Marte, anunţă Daily Mail.

Lunga călătorie a vehiculului spaţial a fost compilată într-un fascinant film ce foloseşte aproape 3.500 imagini diferite luate de camera faţă-dreapta.

Curioşii au ocazia să vadă o imagine de ansamblu a misiunii Roverului Spirit care s-a desfăşurat în perioada ianuarie 2004 până în aprilie 2009 - toate în mai puţin de trei minute, la 24 de cadre pe secundă.

Potrivit NASA, exploratorul de pe Marte, Rover Spirit, a rămas împotmolit în noroi în aprilie 2009. Atunci, sub roţile sale din partea stanga, scoarţa lui Marte, numita Troy, s-a surpat şi Rover a căzut într-un strat de dedesubt, mult mai moale decat cel de la suprafaţă. Solul malos, răscolit de roţile lui Spirit, au demonstrat practic ca Marte ar putea fi încă umedă.

Spirit şi Opportunity au fost lansate de pe Pământ în 2003 şi au aterizat pe Marte în 2004. Fiecare avea o misiune de doar trei luni, dar au fost prelungite până la şase ani. Opportunity continuă să funcţioneze normal.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.