Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Specialiştii NASA au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, cele mai recente descoperiri ale Roverului Curiosity pe Marte.

Oamenii de ştiinţă susţin că robotul a descoperit dovezi că Marte a susţinut, în trecut, viaţa. Pe Planeta Roşie au fost descoperite „ingredientele” pentru formarea vieţii (urme de "sulf, azot, hidrogen, oxigen, fosfor si carbon").

„Cea mai importantă întrebare a acestei misiuni era dacă planeta Marte poate susţine viaţa. Răspunsul este că da”, a declarat cercetătorul Michael Meyer, informează nasa.gov.

Anunţul este făcut la numai câteva luni de la începerea misiunii robotului Curiosity pe Marte.

Curiosity este prima misiune de astrobiologie lansată de NASA, fiind de asemenea şi cel mai sofisticat şi mai performant laborator ştiinţific robotizat trimis vreodată de pământeni pe o altă planetă.


Comentarii

Paul: E FANTASTIC, mă bucur nespus ca "au fost descoperite „ingredientele” pentru formarea vieţii"! Eram sigur că, desi viata NU s-a "format" NICIODATA si NICAIERI din NICIUN "ingredient", ca zacusca sau musacaua, "cercetatorii de la NASA" tot vor "descoperi" pâna la urmă ceva. Bugetarii descoperă de fiecare dată ceva pentru a-si justifica existenta si perpetuarea speciei. Daca nu descoperă nimic, atunci tot fac ceva: inventeaza pur si simplu diverse bălării SF, la concurentă cu Pinocchio si cu Mama (lor) Omida.

13 martie 2013 6:07

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.