Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Arheologii de la Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie din Mexic au descoperit o a doua inscripţie maya despre apocalipsa din 2012.

Cei mai mulţi experţi vorbeau, până acum, doar despre o inscripţie pe o piatră găsită în situl Tortuguero, din statul mexican Tabasco.

Cea de-a doua a fost găsită printre ruinele Comalcalco, sculptată pe o cărămidă. Comalcalco este un templu maya neobişnuit, întrucât a fost construit din cărămizi.

Arturo Mendez, un purtător de cuvânt al institutului, spune că inscripţia a fost descoperită în urmă cu câţiva ani şi a fost studiată până acum. Nu este expusă, fiind ţinută în depozitul institutului, potrivit Daily Mail.

"Cărămida Comalcalco", după cum este cunoscută a doua inscripţie, a fost discutată de experţi pe forumurile online.Mulţi dintre ei se îndoiesc că se referă la 21 decembrie 2012 sau la 23 decembrie 2012, datele la care se presupune că vine sfârşitul lumii în calendarul maya.

"Unii spun că se referă la 2012, însă eu nu sunt convins", a declarat David Stuart, specialist în epigrafia maya, la Universitatea Texas din Austin.El spune că data înscrisă pe cărămidă este un "calendar rotund", o combinaţie a poziţiei unei zile şi a unei luni, care se va repeta o dată la 52 de ani. Data coincide, însă, cu sfârşitul celui de-al 13 Baktun.

Baktun este o perioadă lungă de 394 de ani, iar 13 este un număr sacru pentru civilizaţia maya. Calendarul maya începe în 3114 î.Hr., iar cel de-al 13-lea Baktun se termină în jurul datei de 21 decembrie 2012.
Integral pe CotidianulComentarii

Ilenucam gresit, dupa calendarul lor sfarsitul nostru s-a petrecutara deja, una din dovezi fiind editorialele Ziare.ro (Bine v-am regasit! etc.)

28 noiembrie 2011 9:06

apocaliptic UNPR-ist ( adica hairupist cu sange de tradator) ce pacat !!!!!!!!! sper ca alegerile sa fie terminate in Romania si USL sa aiba 65% din voturi, ca sa moara cu inima grea Basescu. Asta-i dorinta ce o doresc inainte de sfarsitul lumii din decembrie 2012

27 noiembrie 2011 20:57

Marc Bieții mayași habar n-aveau ce-i dincoace de Atlantic sau cum l-or fi numit ei sau ce-i dincolo de Pacific, sau că nu soarele se învârte in jurul pământului. Ce preziceri puteau ei să facă ?

27 noiembrie 2011 19:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.