Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un elicopter rus, cu nouă persoane la bord, între care oficiali din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a prăbuşit luni în regiunea Irkuţk din Siberia, au anunţat autorităţile şi presa, relatează AFP, citat de Mediafax.

"Rămăşiţele elicopterului Mi-8 au fost găsite la ora locală 19.30 (13.30 ora României) la şapte kilometri de satul Preobrajenka" (la aproximativ 5.000 de kilometri est de Moscova), a declarat departamentul local al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

"Erau nouă persoane la bord", potrivit comunicatului care publică lista victimelor printre care se numără ministrul local Stanislav Omeliancik, alţi cinci oficiali din cadrul ministerului şi trei membri ai echipajului.

Adjunctul ministrului regional pentru Situaţii de Urgenţă, Valentin Neliubov, a declarat pentru agenţia RIA Novosti că elicopterul transporta 1,9 tone de TNT, un explozibil puternic, folosit pentru spargerea gheţii în Siberia.

Autorităţile au pierdut contactul cu echipajul în jurul orei 15.00 (09.00 ora României), a adăugat el.

O echipă de salvare aflată la bordul unui alt elicopter a aterizat în apropiere de locul accidentului după ce a văzut din zbor "rămăşiţe umane", a anunţat o sursă din cadrul poliţiei pentru agenţia Interfax, adăugând că fragmentele aparatului se aflau pe o suprafaţă îngheţată.

Potrivit site-ului de ştiri rus Lifenews.ru, care citează experţi, accidentul a fost provocat probabil de o explozie de TNT în timpul zborului. Fragmentele elicopterului au fost găsite împrăştiate pe o distanţă de până la 100 de metri, potrivit aceleiaşi surse.

Echipajul era în misiune de spargere a gheţii pe râul Nijniaia Tunguska, afluent al Enisei, un fluviu din Siberia, a precizat Neliukov.

Un strat gros de gheaţă s-a format pe acest râu, depăşind pragul critic de 890 de centimetri, a anunţat agenţia Itar-Tass.

Elicopterul Mi-8 este un aparat polivalent, fabricat în perioada sovietică şi folosit pentru tot felul de misiuni în Rusia.

Acest accident are loc la o zi de la anunţul autorităţilor ruse privind descoperirea epavei unui avion mic care a dispărut în urmă cu aproape un an în Ural, cu 13 persoane la bord, dintre care unele erau în stare de ebrietate.

Fragmentele avionului au fost găsite de vânătorii din regiunea Sverdlovsk (1.600 de kilometri est de Moscova), la doar opt kilometri de aerodromul de unde decolase în iunie 2012, într-o zonă mlăştinoasă greu accesibilă.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.