Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pentru prima oară de când a ieşit din închisoare, fostul premier Adrian Năstase aduce acuzaţii instituţiilor statului. A dat în judecată Inspectoratul de Stat în construcţii, pe care îl acuză că i-a afectat demnitatea.

Nastase spune că, în luna februarie, reprezentanţii instituţiei au minţit când au spus că fostul demnitar nu a vrut să plătească partea sa de prejudiciu din dosarul Trofeul Calitaţii, de aproximativ 750.000 de euro.

În solicitarea formulată la Judecătoria Sectorului 5, fostul demnitar arată că intenţia sa de a plăti suma de aproximativ 3,4 milioane lei, partea sa de prejudiciu fixată de instanţă în dosarul Trofeul Calităţii, a fost stopată de refuzul iniţial al Inspectoratului de Stat în construcţii, de a accepta banii.

Adrian Năstase consideră că imaginea sa a fost afectată de către comunicatul de presă emis de Inspectorat pe 13 februarie, în care NU era menţionat refuzul instituţiei de a lua banii.

Mai exact, fostul premier cere ca ISC să informeze publicul cu privire la ce s-a întâmplat în realitate în legătură cu prejudiciu, după condamnarea sa la doi ani de închisoare.

Primul termen al procesului deschis de Adrian Năstase va avea loc pe 4 iunie, la Judecătoria Sectorului 5.

Năstase a achitat prejudiciul invocat de Inspectoratul de Stat în Construcţii, calculat în dosarul Trofeul Calităţii, încă din luna februarie. Năstase avea de plătit 750.000 de euro, sumă care a ajuns în conturile ISC.

Judecătoria Sectorului 1 a admis, la 1 februarie, cererea Inspectoratului de Stat în Construcţii de încuviinţare a executării silite a lui Adrian Năstase cu peste 3,3 milioane de lei din prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii, decizia neputând fi contestată.


Comentarii

Corbul Nu a trecut mult timp de cind a iesit de la mititica si a si scos coltii si incepe sa muste.Marele hotoman care stie el foarte bine cit de mult a furat , a achitat o parte infima din averea acumulata fraudulos si se simte ofensat,chipurile i-au atacat demnitatea.Care demnitate la un hot si un borfas ordinar.A prins curaj,este doar sub obladuirea PSD-ului,care l-a primit cu aplauze ca pe un erou venit de la razboi.Nastase 10 case,lasa clontul si baga-ti capul in nisip de rusine

15 mai 2013 0:30

Corbul Nastase cel fara rusine dar cu tupeu cit cuprinde.S-a simtit ofensat in demnitate,ce demnitate mai hotule si escroc ce esti!!L-ai scolit si pe Tonta plagiatorul,l-ai invatat cum sa fure munca altora si sa se laude cu ea,obtinind titlu de doctor.Ce rusine,ce nerusinare.Cum va mai rabda oamintul,nemernicilor.?

15 mai 2013 0:22

Pt. Bogdan La banii lui, are demnitate.

14 mai 2013 17:46

tara de secaturi cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata Europei (O. Goga) numai in Romania hotii au demnitate, de ce credeti ca tonta a ajuns sef de guvern? tonta care si-a fraudat lucrarea de diploma...(au spus-o academicienii..) ca sa-l scoata si pe asta basma curata... imbecilii care l-au votat stiau asta demult doar ca au fost manipulati si de aceasta data cu promisiuni electorale... sa vedeti ce urmeaza...

14 mai 2013 15:50

Mariana Domnule Nstase recunoasterea unui prejudiciu de 750 mii EURO reprezinta recunoasterea unei fraude ca nu cred ca a furat din greseala ca Prim Ministru. Ca fost avocat si profesor de drept Nastase a gresit cu aceasta ultima iesire la rampa. Pe romaneste se spune :"chelul si-a pus mana in cap", dar fostul fiu si ginere de nomenclaturist cu tupeul bine cunoscut incearca sa deruteze electoratul PSD crezand intr-o reintoarcere in politica , adica o sa-l cheme poporul. Gresita strategie, dupa mine Nastase este un mort politic, el a fost inchis pentru coruptie , clar si asta in orice tara civilizata te scoate din politica si din viata publica, dar repet, tupeul tiganesc al lui Bombonel este remarcabil.

14 mai 2013 15:46

socialistu lefter "Afectat demnitatea"? Jigodia asta mai are "demnitate"? O simpla intrebare ("de unde are un bugetar 750 mii euroi cash?") ar trebui sa il puna pe jigodie in puscarie pe viata! Oricit si-ar numara ouale, evident ca nu ies la calcul...

14 mai 2013 10:05

bogdan Mai nou hotii au demnitate ? Sau a dobandit-o la puscarie, odata cu "talentul" de scriitor ? Pacat ca nu i se lungeste nasul cand minte, ca la Pinocchio: am avea lemne de foc pentru toata iarna viitoare !

14 mai 2013 9:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.