Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În jur de 40% dintre românii care aveau obligaţia de a-şi depune declaraţia 200 privind venitul realizat în 2012 riscă să fie amendaţi pentru nerespectarea termenului legal, respectiv 27 mai, potrivit datelor provizorii furnizate de Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF) pentru gândul. Fiscul ar putea încasa amenzi în valoare de circa 48,4 milioane de lei, echivalentul a 10,8 milioane de euro la un curs mediu de 4,45 lei/euro, de la contribuabilii care au întârziat, reiese din calculele gândul.

Fiscul a înregistrat până la data de 29 mai 357.938 de declaraţii privind venitul realizat în 2012. Numărul contribuabililor care aveau obligaţia să depună formularul 200 se ridică însă la circa 600.000 de persoane, estimează reprezentanţii ANAF.

Cei care nu şi-au declarat la timp veniturile riscă, potrivit legislaţiei în vigoare, amenzi între 50 şi 500 de lei. Reiese astfel că, dacă Fiscul îi va sancţiona, în medie, cu 200 de lei pe cei circa 242.000 de contribuabili care au întârziat, încasările din amenzi s-ar ridica la circa 46,4 milioane de lei.

Formularul 200 privind veniturile realizate în anul 2012 trebuie depusă de către persoanele fizice care au câştigat anul trecut bani din activităţie comerciale, de către persoanele fizice care practică profesii libere (avocat, notar, consultant etc.) precum şi de către persoanele fizice care au avut venituri din drepturi de proprietate intelectuală (drepturi de autor, brevete, mărci etc.).

Integral în Gândul

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.