Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate va fi pus în funcţiune în 2016, cu o întârziere de un an, a anunţat ieri premierul Ponta pe parcursul unei vizite de lucru făcute împreună cu ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu. Primele trenuri pe Magistrala 5, de la Râul Doamnei şi de la staţia Valea Ialomiţei până la Eroilor, ar fi trebuit puse în funcţiune în cursul anului 2015. Proiectul a fost demarat acum doi ani, însă s-a impus amânarea termenului de finalizare după ce Guvernul a tăiat în mod repetat finanţarea.

La rectificarea din vara anului 2012, Ministerul Transporturilor îşi propusese ca în 2013 să cheltuiască peste 500 milioane de lei (114 milioane de euro) pentru această magistrală de metrou. O dată cu noul buget pe 2013, s-a prevăzut că metroul din Drumul Taberei va primi anul acesta puţin peste 95 milioane de lei (21,5 milioane de euro), adică de 5 ori mai puţin decât estimase Guvernul în urmă cu jumătate de an, la rectificarea bugetului pe 2012. Victor Ponta afirmă însă că vinovată e fosta guvernare PDL.

“Proiectul a început foarte prost, nu a fost gândit foarte clar ca finanţare şi ca timp. Fostul guvern a alocat 10 milioane euro, noi trebuie să alocăm restul până la 1,5 miliarde”, a spus Ponta. În timpul vizitei, banda rulantă a utilajului de excavare s-a învârtit cu sârg în gol, fără a scoate material excavat la suprafaţă. Singura activitate vizibilă a fost cea efectuată de câţiva muncitori care au măturat intens zona traversată de echipa guvernamentală înainte de sosirea acesteia.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.