Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Microsoft a reuşit să revoluţioneze lumea cu câteva din produsele sale. Cu toate acestea, o parte din ele nu s-au bucurat de succesul aşteptat. Iată, aşadar, o listă cu cele mai apreciate, dar şi cele mai eşecuri din istorie ale gigantului din Redmond.

Eşec 1: Windows Vista

Cel mai slab sistem de operare realizat de cei de la Microsoft este cu siguranţă Windows Vista. Lacunele legate de compatibilitate, performanta slabă, dar şi introducerea funcţiei User Account Control au făcut din Vista unu eşec încă de la început. Ba mai mult, se pare că Microsoft a fost data in judecata pentru ca a permis producatorilor sa-si eticheteze produsele cu “Vista Ready” deşi nu era adevărat, scrie PC World.

Eşec 2: Mobilitatea
Este important să ne reamintim faptul că, în 2004, unul din patru smartphone-uri aveau ca sistem de operare Microsoft OS. Astăzi, mai puţin de 2 procente din smartphone-urile vândute rulează cu Windows Mobile sau Windows Phone. Cu toate acestea, mai există o şansă. Parteneriatul cu Nokia ar putea face din Microsoft un competitor important pe această piaţă. Gartner estimează chiar că, din 2015, Microsoft şi Nokia vor depăşi ca număr de vânzări iPhone-ul.

Eşec 3: Probleme antitrustDe 21 de ani, Microsoft se luptă cu numeroase acuzaţii antitrust. Indiferent că este vorba de marketing agresiv sau de monopol pe piaţa PC-urilor, Microsoft duce o luptă aprigă atât cu Departamentul de justiţie al SUA, cât şi cu Uniunea Europeana. Deşi procesele au eşuat, imaginea Microsoft a avut de suferit.
Integral pe Money.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.