Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un „acord istoric” a fost semnat recent între Autoritatea Palestiniană, Israel şi Iordania, pentru construirea unei conducte destinate reumplerii Mării Moarte, care seacă rapid şi este în pericol de dispariţie.


Conducta, numită Red-Dead Conduit, cu lungimea de 180 km, va transporta anual, de la o uzină de desalinizare a apei, situată pe malul Mării Roşii, în Iordania, 200 de milioane de metri cubi de apă sărată, deversând-i în Marea Moartă.

Nivelul Mării Moarte este în scădere accelerată: s-a redus în ultimii 50 de ani cu 27 de metri, iar specialiştii prevăd că acestă întindere de apă ar putea seca de tot până în 2050, dacă nu se iau măsuri de remediere a situaţiei.

Planul de a construi o conductă care să aprovizioneze Marea Moartă cu apă sărată era în discuţie de mai mulţi ani, dar a fost semnat abia în urmă cu câteva zile, la sediul Băncii Mondiale din Washington, SUA.
Integral pe DescoperaComentarii

moldovean mai paul tare ma tem pentru tine ca sar putea ca sati pocneasca in creier besica aia plina de otrava si ura orba care te aduce sa scri replici de gust prost si mincinos la orice ce se va reporta cu numele de israel si evrei probabil ca ai avut de suferit mult dela ei in copilarie vezi calmeazate ca esti in mare pericol

12 decembrie 2013 14:34

Paul: Eu, eu stiu cum sa umpli o mare!!! Mai întâi trebuie sa gasesti un MEGA-Escroc-International (lucru deloc dificil pe litoralul Marii Moarte, n.m.) care sa convinga statul sa-i convinga pe catateni de necesitatea de a le fura banii pentru a-i da escrocului ca sa umple marea. De abia apoi te poti apuca sa instalezi conducte, statii de epurare, pompe, ecluze, bazine coturi de dilatare, etc.

12 decembrie 2013 11:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.