Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Periculos! Noul trend planetar este: simte-te bine cu greutatea pe care o ai!
Ar trebui sǎ începem aşa: În vreme ce populaţia planetei devine din ce în ce mai obezǎ, tot mai multe diete şi programe de slǎbit câştigǎ popularitate. În faţa acestui flagel – considerat, de unii cercetǎtori, chiar o formǎ de epidemie a mileniului trei – interesul pentru curele de slǎbire este logic sǎ fie în creştere... Totuşi, se pare cǎ lucrurile stau taman pe dos! Conform unui studiu recent, numǎrul persoanelor care ţin efectiv diete de slǎbit este... cu 35% mai mic decât acum 20 de ani.
Este ca şi cum, pe mǎsurǎ ce ia în greutate, populaţia planetei devine tot mai nepǎsǎtoare cu privire la acest aspect. Iatǎ şi câteva cifre: doar 20% dintre persoanele supraponderale au ţinut regim în 2012, faţǎ de 31%, câte ţineau regim în 1991. În ce priveşte sexul slab, dar cu surplus de greutate, 35% dintre femeile obeze ţineau curǎ de slǎbire în 1991, iar în 2012 procentul a scǎzut la 23%. Interesantǎ este şi o altǎ statisticǎ: un sondaj din 1985 arǎta cǎ 55% din populaţia globului era de pǎrere cǎ o persoanǎ slabǎ este atractivǎ, în vreme ce un sondaj similar din 2012 reduce la jumǎtate acest procent (numai 23% dintre repondenţi dând acest rǎspuns).
Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.