Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un poliţist de frontieră de la Vama Naidăş (Caraş-Severin) şi un cetăţean sârb au fost arestaţi preventiv, duminică, pentru contrabandă cu ţigări, relatează Mediafax. Un al doilea poliţişt de frontieră este reţinut în acelaşi dosar.

Cei doi poliţişti de frontieră din Vama Naidăş, Grigore Tămaş şi Daniel Toc, i-ar fi permis unui cetăţean sârb în vârstă de 38 de ani să introducă în România, cu un microbuz, ţigări de contrabandă.

"În noaptea de vineri spre sâmbătă, cetăţeanul sârb a introdus în ţară, cu un microbuz, 1.660.000 de ţigarete de diferite mărci, timbrate în Serbia şi Muntenegru sau netimbrate. El a fost oprit pe strada Crinilor din Oraviţa de poliţiştii de investigaţii criminale din Caraş-Severin, care au descoperit întreaga cantitate de ţigări în autovehicul. Valoarea prejudiciului creat la bugetul de stat se ridică, în acest caz, la 166.000 de euro", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş- Severin, Ancuţa Cărbunaru.

Potrivit acesteia, microbuzul cetăţeanului sârb a fost ridicat de către poliţişti, iar ţigările au fost confiscate.

Cei doi poliţişti de frontieră, precum şi cetăţeanul sârb au fost reţinuţi de procurori, sâmbătă, pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu ţigări, în cazul lor fiind formulată propunerea de arestare preventivă.

Procurorul de caz George Bucurică a declarat că, duminică după-amiază, Judecătoria Oraviţa a emis mandat de arestare a preventivă pentru 25 de zile pe numele poliţistului de frontieră Grigore Tămaş, pentru complicitate la contrabandă cu ţigări şi complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit sursei citate, magistraţii Judecătoriei Oraviţa au emis mandat de arestare preventivă pentru 25 de zile şi pe numele cetăţeanului sârb Deian Davici, sub acuzaţiile de conducere a unui autovehicul cu numere de înmatriculare false, contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală.

Cel de-al doilea poliţist de frontieră reţinut în acest caz, Daniel Toc, urmează să fie dus duminică seară la Judecătoria Oraviţa cu propunerea de arestare preventivă, tot pentru complicitate la contrabandă cu ţigări şi complicitate la evaziune fiscală.

La rândul său, Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, instituţie care are în subordine Vama Naidăş, a declarat că Poliţia de Frontieră a declanşat o anchetă în acest caz, însă "mai multe decizii vor fi luate în funcţie de ancheta procurorilor şi de deciziile Judecătoriei Oraviţa".

Integral pe România LiberăComentarii

Florina Lasand subiectul la o parte, va invit sa jucati un simulator economic, politic, social si militar, in care puteti transforma moneda virtuala din joc, in moneda reala, adica in buzunarul vostru. Inscrierea e simpla: accesati link-ul urmator: http://www.marketglory.com/strategygame/midosorin apoi, dati click pe “Sign Up NOW”. Alte detalii, in joc. Mult succes !

19 ianuarie 2014 20:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.