Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cele mai mari valori ale indicelui de răcire din ţară calculate de ANM în week-end au fost pe vârful Toaca (1904 m) din masivul Ceahlău.


Dumincă, 26 ianuarie, la ora 14.00, indicele de răcire calculat de speciaştii meteorologi era de -46 de grade, în timp ce la aceeaşi oră, în Bărăgan valoarea era de -35 de grade. Acest indice reprezintă în fapt temperatura resimţită de corpul uman în anumite condiţii de vreme.

„Formula matematică a acestui indice a fost concepută pornind de la analiza modului în care, în situaţii de temperaturi scăzute şi vânt intens, stratul termic protector existent în jurul corpului uman este distrus. Astfel, temperatura corpului tinde spre temperatura aerului înconjurător, iar senzaţia de frig va fi mai puternică”, explică specialiştii de la ANM.

Indicele de răcire de -46 de grade a fost calculat pentru o temperatură exterioară de -13 grade Celsius şi o viteză a vântului de 100 km/h la rafală.
Integral pe AdevărulComentarii

Nespecialistul ANM "O formula matematica", va dati seama ?!?! Ca la tampiti explicatia. Baaa, daca bate vantul, racirea unui corp oarecare se produce mult mai repede decat in aer care sta. Exact cum ti-ai baga freza intr-un ventilator care trage aer rece dintr-o instalatie frigorifica, te ingheatza repede (cu atat mai repede cu cat si temperatura e mai scazuta, si debitul maselor de aer rece e mai mare). Evident, explicatiile astea "savante" vin de la Adevarul, ziar de o intelijenta remarcabila, dupa cum am constatat personal. "stratul termic protector existent în jurul corpului uman este distrus" ?!?!?! Gulgutele astea le cred intelijentii care scriu la adevarul, alaturi de publicul lor, cititor fidel.

26 ianuarie 2014 21:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.