Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Oamenii de ştiinţă au trezit la viaţă un virus care fusese îngheţat în permafrostul siberian timp de 30.000 de ani. Ei avertizează că încălzirea globală ar putea reactiva alţi viruşi periculoşi, care pot să afecteze oamenii.

Mai mulţi cercetători francezi şi ruşi au prelevat o mostră de permafrost siberian, în care au descoperit un virus îngheţat şi o cultură de amoebe.

Virusul se afla la 30 de metri adâncime în solul din tundra Chukotka, unde temperatura medie anuală este de -13,4 grade Celsius.

După ce virusul a fost dezgheţat, în laborator, cercetătorii au urmărit la microscop cum acesta a început să se reproducă şi a infectat amoebele.

Virusul, necunoscut până acum, a fost numit Pithovirus sibericum şi datează de acum 30.000 de ani, când mamuţii populau Siberia, au aflat savanţii, prin metoda de datare cu carbon radioactiv.
Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.