Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei - Universitate

Tronsonul de metrou Drumul Taberei (Râul Doamnei) – Eroilor, care ar urma să primească anul acesta finanţare de 436,2 milioane de lei, are o lungime de 6,22 kilometri şi va cuprinde nouă staţii de metrou. Structura staţiilor şi a tunelelor ar trebui finalizată în prima jumătate a anului 2015, urmând ca ulterior să fie montate căile de rulare, de automatizări, dar să fie realizate şi lucrările de finisaje.

Cele mai recente estimări ale Ministerului Transporturilor indică faptul că circulaţia pe magistrala de metrou Râul Doamnei - Eroilor 2 va fi deschisă în al doilea semestru al anului 2016. Contractul de construire a metroului Drumul Taberei (Râul Doamnei) - Eroilor, inclus în noua magistrală 5 Drumul Taberei - Universitate - Pantelimon, se ridică la 215 mil. euro. Miza construcţiei unei magistrale de metrou în Drumul Taberei este uriaşă, având în vedere că zona care va fi deservită de noul metrou are circa 300.

Autostrada Bucureşti - Braşov

Statul are în derulare în prezent două proiecte pe autostrada Bucureşti - Braşov. Primul este cel de finalizare a primilor 6,5 kilometri din autostrada Bucureşti - Ploieşti, după ce acest tronson, situat între şoseaua Petricani şi centura Capitalei, a fost o victimă a tăierii investiţiilor, sumele alocate fiind insuficiente pentru finalizarea tronsonului în 2012 şi 2013.

Acest tronson va primi anul acesta de la bugetul de stat 280 de milioane de lei. Cel de-al doilea proiect de pe autostrada Bucureşti - Braşov pe care statul îl are în derulare în prezent este tronsonul Comarnic - Braşov, care ar urma să fie prima şosea construită în concesiune în România.

Statul a ales deja investitorii privaţi care vor construi acest tronson de autostradă, francezii de la Vinci, austriecii de la Strabag şi grecii de la Aktor, dar deocamdată contractul de concesiune nu a fost semnat, deşi premierul Victor Ponta spunea la începutul anului că lucrările de construcţie vor începe până la finalul lunii aprilie.

Statul va aloca anul acesta 149 mil. lei pentru exproprierile de terenuri de pe Comarnic - Braşov.Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.