Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

ISJ Tulcea demarează două proiecte pentru susținerea elevilor din zonele defavorizate.

Elevii din zonele defavorizate din județul Tulcea vor fi beneficiarii a două proiecte derulate cu sprijin financiar european de inspectoratele școlare din Brăila și Constanța în vederea prevenirii abandonului școlar. Inspectorul general al ISJ Tulcea, Dumitru Damian, a declarat pentru Agerpres că cele două proiecte au același obiectiv și se vor derula în localitățile situate în zona de terasă a județului Tulcea prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

”În același timp, în parteneriat cu Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23, am început demersurile pentru atragerea unei finanțări norvegiene în vederea realizării unor telecentre la distanță pentru elevii din Delta Dunării care se pregătesc pentru examenele naționale. Aceste telecentre vor fi la Crișan, Maliuc și Mila 23, iar profesorii din orașul Tulcea, proiectul putând fi extins în perioada următoare finalizării acestuia”, a spus Dumitru Damian.

Proiectul pentru elevii din Delta Dunării care s-ar putea pune în practică în anul școlar 2014-2015 are drept obiectiv suplinirea calității cadrelor didactice, cunoscut fiind faptul că în școlile din Rezervație predau în mod special profesori necalificați. ISJ Tulcea este partener cu instituția similară din Iași în derularea unui proiect finanțat pe POSDRU pentru creșterea procentului de absolvire a examenelor naționale.

Niciunul dintre elevii de la trei unități de învățământ din Delta Dunării — C.A. Rosetti, Ceatalchioi și Pardina — nu a obținut notă de trecere la simularea examenului de evaluare națională, desfășurat luna trecută, situația fiind explicată prin numărul insuficient al cadrelor didactice.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.