În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, Mihai Gâdea a prezentat o listă care conţine nume sonore din viaţa politică românească, avansate în diferite grade în Armată, de fostul ministru al Apărării Naţionale Gabriel Oprea.

Lista conţine nume de politicieni, foşti miniştri, primari, preşedinţi, jurnalişti, având ca apartenenţă politică PDL.

Numele sunt prezentate în premieră, ofiţerii fiind numiţi la strict secret de ministru Gabriel Oprea.

- Apostu Sorin - Primar Cluj arestat pentru fapte de corupţie - PDL - Lt.Col. (2011, absv.)
- Arnăutu Decebal - Primar Târgu Neamţ - PDL - Col. (2010, cap.)
- Blejnar Sorin - Şef ANAF - PDL - Col. (2011, lt. col.)
- Bica Radu Vasile - Vicepreşedinte al CJ Cluj, arestat pentru fapte de corupţie - PDL
- Botiş Ioan Nelu - Deputat, Ministru - PDL - Lt.Col (2010, Lt.)
- Boureanu Cristian - Deputat - PDL - Col. (2011, absv.)
- Brînză William Gabriel - Deputat - PDL - Lt.Col. (2011, sold.)
- Brînză Daniel - Secretar Executiv Diaspora - PDL - Col. (2010, absv.)
- Drăgan Romeo Ionel - Director General Adjunct ANL - PDL - Lt.Col. (2012, Plt.Maj.)
- Falcă Gheorghe - Primar Arad - PDL - Mr. (2010, Cap.)
- Ferencz Ştefania Gabriela - Secretar General Adjunct al Guvernului - PDL - Mr. (2011, absv.)
- Flutur Gheorghe - Preţedinte CJ Suceava - PDL - Col. (2011, Lt.Col), Lt.Col. (2010, Mr.)
- Alexandru Lazescu - Director TVR - PDL - Col. 2011
- Robert Turcescu - Jurnalist - PDL - Col. 2010
- Mihai Răzvan Ungureanu - Prim-ministru - PDL - Col. 2011
- Gheorghe Ştefan - PDL Neamţ - PDL - Col. 2010
- Ialomiţianu Gheorghe - Ministru de Finanţe - PDL - Col. (2010, Slt)
- Iliescu Valentin Adrian - Şeful Dep. pt. Rel. cu Parlamentul - Guvern - PDL - Col. (2010, Slt.)
- Ionescu Silvian - Ex Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu - PDL - Col. (2010, Cpt.)
- Ivaschescu Nicolae - Secretar de Stat la Ministerul Muncii - PDL - Lt.Col (2010, absv.)
- Gheorghe Nastasia - Secretar de Stat - PDL - Col. (2010, Mr)
- Negoiţă Liviu - Primar Sector 3 - PDL - Col. (2012, Mr.)
- Oltean Ioan - Deputat - PDL - Col. (2010, absv.)
- Cristian Constantin Poteraş - Primar Sector 6 - PDL - Lt.Col. (2010, sold.), Col (2012, Lt.Col.)
- Preda Cezar Florin - Vicepreşedinte PDL - PDL - Col. (2011, Lt.)
- Neculai Rebenciuc - Deputat - PDL - Lt.Col. (2010, Sold.)
- Savin Emanoil - Primar Buşteni - PDL - Col. (2010, slt.)


Actualul Ministru al Apărării a intrat în direct într-o convorbire telefonică la Antena 3, unde a declarat că vina pentru aceste decizii de ridicare în rang, în afara legii, o poartă îndeosebi fostul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Radu Tudor a precizat că o astfel de avansare în grad a mai avut un precedent, în 1950, când Nicolae Ceauşescu a fost avansat de la muncitor necalificat, la General Maior al Armatei Române.


Potrivit Statutului cadrelor militare, în timp de pace, maiştrii militari şi subofiţerii în rezervă pot fi înaintaţi în gradul URMĂTOR, în raport cu nevoile forţelor armate, după expirarea stagiului minim în grad, dacă au o comportare demnă, au obţinut rezultate bune şi foarte bune pe timpul concentrării şi au fost propuţi pentru aprecierile de serviciu. În afară de aceasta, pentru a înainta în gradele de colonel şi comador, ofiţerii în rezervă trebuie să fi absolvit, cu diplomă de licenţă, o instituţie militară de învăţământ superior.

Totodată, nu există nici o justificare legală pentru avansarea la excepţional a ofiţerilor în rezervă menţionaţi. Avansările cu câte 5-6 grade odată sunt total nespecifice sistemului medical românesc.


Comentarii

pensionar Dar, ca de obicei, nu sunteti corecti: unii chiar nu au stiut si, cand au aflat, au cerut corectarea situatiei. Si in "cestiunea" turnatorilor, plagiatorilor, chiulangiilor si repetentilor cu acte in regula cum stam?

5 noiembrie 2012 12:48

Dan Eu,militar cu vechime de 18 ani,toti petrecuti in teren,in misiuni,absolvent de scoala militara de subofiteri, am dat examen ca sa nu fiu dat afara din jandarmerie,de pe postul si functia mea,de subofiter.astia sunt toti ofiteri cu grade mari.as face din ei un pluton si as face numai o zi de instructie cu ei

22 iunie 2012 14:39

alice @postac 22.06, h 5.50: dezvaluirea ti-a dat insomnii; oamenii nu trebuiau sa stie ca niste nulitati fara carte, fara caracter, fara nicio tangenta cu armata au primit cateva grade peste ceea ce aveau sau nu; ca n-au luptat niciodata, unii nici n-au pus uniforma, dar sunt colonei; misto tara ! aparata de niste nimeni; iar nr celor avansati de generalul izmenar se pare ca este de peste 2500; intre timp, vreo doi au ajuns la mititica ! da, dar au fost avansati in grad ! cu ce se aleg aparatorii patriei ? "decat" cu niste pensii militare; din alea nesimtite pe care le reformau reformatorii ! si despre care col. turcescu, deontologul instelat, ne vorbea cu veninul pe care numai guvernarile pnl, psd le puteau provoca ! logoree produsa sigur de gandurile ca altii s-or lupta ei cu teroristii, dar tu te lupti umar la umar cu cristoiu (oare ce grad o fi avand si asta ?) , lansezi fumigene, petarde, gloante oarbe si sa tragi cu prastia cu bile !

22 iunie 2012 14:20

Gadeul, sluga perfecta Antena 3, un post terorist, care lupta impotriva cetatenilor romaniei, fiind platiti de cel mai mare satrap al romaniei, un securist fara scrupule , fara constiinta si fara suflet. Toate astea prezentate la tv, de un retardat, un sul de hartie igiennica, o sluga umila si servila la max, Gade, cu nume reprezentativ. El este calaul in mana satrapului.Gadeooooooo, idiotule, sclav retardat, ai habar macar, ca armata n-ai facut-o pt ca ai fost refuzat pe motiv de platfeus la creier, ai habar, ce foloase primiesti in astfel de situatii daca ar fi adevarat? Desi tu sluga, cu ochii bulbucati sustineai ca au primit foloase necuvenite....Nici unul retardatule, sluga impotenta si aroganta.Ia-o si pe ciufulita aia cu sindromul NF, si impuscati-va, pt ca viata eu un chin pt voi.

22 iunie 2012 5:50

george Par cam obositii si sprituiti,probabil poza este facuta imediat dupa banchetul de avansare ,

22 iunie 2012 4:04

NECULAI Vad ca toti saluta regulamentar ,sa fie degrada-ti de urgenta pentru ca reprezinta o sfidare la adresa militarilor de cariera care ajung colonei dupa 20 de ani de serviciu militar riguros si isi risca viata prin teatrele de operatiuni cu privatiuni si sacrificii,nu lafaieli,i demagogii si smecheriii din astea politice.

22 iunie 2012 3:54

dragos Manipulare de doi bani pentru PROSTI! Venita ca o incercare de contrabalansare a furtului lui Ponta. Ca Antena 3 crede ca suntem noi o tara de prosti este problema lor. Ce inseamna aceste grade pentru aceste persoane? O fandoseala. Indivizii nu beneficiaza de nici un drept banesc de la statul roman. Pe cand in cazul hotului Ponta obtine un spor de 10% la salar si apoi la pensie. Si oricum Ponta se da mare deontolog. Se va linisti cand va vedea cum il trateaza afara lumea civilizata. Nu Holland care va fi si el adus cu picioare pe pamant. In Europa se manifesta o mare aiureala: in criza profunda economica se doreste redresarea prin socialism.

21 iunie 2012 23:23

pentru socialistul lefter Nu numai lefter, dar si complet p.r.o.s.t

21 iunie 2012 22:31

dan Ospatarul in tricou militar a facut ceea ce stia cel mai bine, sa serveasca. A acordat grade militare, ilegal, sclavilor regimului Basescu , furnizand si functiile pentru punerea in plata a soldelor . Basescu a avut grija ca prin diminuarea pensiilor cadrelor militare in rezerva sa asigure finantarea lor. Adevaratul fond al problemei se afla la Cotroceni, in structurile informative.

21 iunie 2012 19:49

boc Bai ciclopule, prostule avansarile nu sunt secrete daca sunt legale. Dar cele prezentate aici sunt ilegale! ai inteles bai tampitule?

21 iunie 2012 19:16

Nero Daca au onoare si demnitate militara, posesorilor de grade primite la apelul de seară le comunic faptul că pistolul si toate armele lui Adrian Nastase sunt disponibile. Primul ar trebui sa inceapa bila neagra Turcescu care a pangarit blazonul presei romanesşti, ca si haina militara! Aud? Pac!

21 iunie 2012 18:56

Bogdan Domnu Dobritoiu ..... Sa speram ca nu veti mai avansa generali fara sa stie limba engleza , fara minim 2 ani de Afganistan si Irak , si fara academie ( UNAP) ,,. vezi Spusu Catalin ( Gl cu 3 stele). Vine 1 Decembrie , urmarim avansarile pe nemerit...

21 iunie 2012 18:34

Marius Sabau Ghidea, cred ca maica-ta te-a gadilat la nastere, de-ai pierdut si simtul umorului si pe cel al realitatii. In afara de faptul ca toata lista ta de incriminati sant din PDL, ceea ce este mai degraba de admirat daca ne gandim ca fiecare tara are nevoie de colonei si cei enumerati de tine dintr-o intimplare sant elitarii Romaniei, nu vad unde este problema? Este rusinos sa fii militar? Da, cu siguranta, dar asa ca generalul Geoana, care si-a lasat slabutul mintal pe o arena cam mare pentru spiritul lui ingradit, cei enumerati de tine insa ar fi fost o mindrie nationala sa-i fi avut ca militari cu rang in armata romana, asa ca vezi sa nu devii penibil cu astfel de dezvaluiri. Mai bine te-ai ocupa de colaboratori, fiindca daca Romania are nivelul de civilizatie care-l are, este de la astfel de caractere infecte. Marius Sabau

21 iunie 2012 18:32

val Am mai scris dar nu am putere de decizie. In tara asta sint absolventi cu diplome de toate categoriile fara a avea cunostintele respective. PDL-eprele s-au scandalizat de doctoratul lui Ponta, fara a mentiona si altii ca este un obicei, inclusiv la lucrarile de diploma. Acuma altii au aratat "ofiteri" fara nici un merit. Este adevarat ca si cei care au studii corespunzatoare "militare" sint tot pe acolo. Acuma toate scolile sint Academii, inclusiv de fotbal, de tenis, etc. si ne miram la ce nivel a ajuns invatamintul romanesc. Eu cred ca domeniul invatamintului si al Justitiei (incepind de la invatamintul lor) trebuie facut serios, fara invatamint la FF, la distanta, seral, etc

21 iunie 2012 18:18

fery Aceste jigodii trebuiesc exterminate! Javra de TURCESCU da lectii de corectitudine la televizor dar el e cea mai mare JAVRA sa fie ARESTAT pentru luare de mita

21 iunie 2012 18:15

dinca Poza pare un trucaj. Nu-i poti pune pe toti astia impreuna.

21 iunie 2012 17:19

Lute Mai Timotei dat esti tampit rau ,pai aia nu e o poza de absolvire idiotule ci poza facuta pentru articol ,numai capetele sunt de idioti ,uniformele sunt de ofiteri adevarati. Sa traiti tov col Turcescu moralitate inchipuita.

21 iunie 2012 16:01

Omul vesel Sa nu uit: in ce arma ...au fost avansati ? Cine stie, poate-o rezovam. Pe grasani, aia de spansura sunca pe ei, ii detasati prin ordin la vanatori de munte, apoi ii trimiteti in aplicatie de trei luni, la exercitii de supravietuire. Iar pe restul, fie la parasutisti, fie la o flotila de vanatoare. Ii urcati in avioane, apoi....poate scapam de ei. Definitiv.

21 iunie 2012 15:55

Pute Pacat de adevaratii ofiteri romani care au sluijit tara si neamul de multe ori ce pretul vietii.A ajuns tara asta la mana unei ciume care au terfelit pana si insemnele ofiteresti.Tot felul de nulitati nu se stie pe ce criterii dacat punpincuriste au ajuns ofiteri superioari.Acum daca mai ai tinere de minte cititorule aminteste-ti de acel locotenet demn care a aratat o parte din mizeria din actuala armata si ce s-a ales cu el , a fost dat afara ca sa aparam aceste simulacre de ofiteri fara studii sau alte cele pregatiri in cela militare.Cum te simti domnule colonel Turcescu mare aparator al onoarei ,cinstei si adevarului cand ai fost avansat peste noapte pentru meritul de a fi lins pe cine trebuie asta nu e hotie ,potlogaria ,impostura,,asat nu trebuie pedepsita? Trebuiesc condamnati acesti criminali care au facut din haina militara un capod de curva.Sa traiti domnule colonel Turcescu la stanga pentru onor prezentati ......cur.Rusine si dreptate pentru adevarata ofiterime romana.

21 iunie 2012 15:54

Omul vesel Coana justitie militara: esti surda, chioara si nu... cu toate-acasa? Ce-ar fi sa poftiti pe generalul conserva&izmana sa-l luati nitel la intrebari ?! Cum ar fi, spre exemplu, ce a avut in vedere, pe ce criterii s-au avansat la gradele pomenite pe insii de pe lista ? Care le sunt meritele, aportul adus armatei ? Sa inteleg ca perciunatului Ungureanu se intentioneaza a i se acorda comanda unei mari unitati, eventual in teatrul de operatii ? Ce se intampla in Ministerul Apararii ? Intai tavaleli doctorale cu nutzi, apoi... avansari de felul celor pomenite ?! AUD ????

21 iunie 2012 15:35

Reticentul Ordin de zi pe unitate nr. 1/2012 Incepand cu data prezentului ordin, pentru incalcarea prevederilor juramantului militar, a onoarei si demnitatii militare, urmatorii ofiteri se sanctioneaza cu 10(zece) zile de arest, cu executare la comenduirea garnizoanei, dupa cum urmeaza: - Apostu Sorin - Primar Cluj arestat pentru fapte de corupţie - PDL - Lt.Col. (2011, absv.) - Blejnar Sorin - Şef ANAF - PDL - Col. (2011, lt. col.) - Botiş Ioan Nelu - Deputat, Ministru - PDL - Lt.Col (2010, Lt.) - Boureanu Cristian - Deputat - PDL - Col. (2011, absv.) - Brînză William Gabriel - Deputat - PDL - Lt.Col. (2011, sold.) - Falcă Gheorghe - Primar Arad - PDL - Mr. (2010, Cap.) - Flutur Gheorghe - Preţedinte CJ Suceava - PDL - Col. (2011, Lt.Col), Lt.Col. (2010, Mr.) - Alexandru Lazescu - Director TVR - PDL - Col. 2011 - Robert Turcescu - Jurnalist - PDL - Col. 2010 - Mihai Răzvan Ungureanu - Prim-ministru - PDL - Col. 2011 - Gheorghe Ştefan - PDL Neamţ - PDL - Col. 2010 - Ialomiţianu Gheorghe - Ministru de Finanţe - PDL - Col. (2010, Slt) -- Negoiţă Liviu - Primar Sector 3 - PDL - Col. (2012, Mr.) - Oltean Ioan - Deputat - PDL - Col. (2010, absv.) - Cristian Constantin Poteraş - Primar Sector 6 - PDL - Lt.Col. (2010, sold.), Col (2012, Lt.Col.) Prezentul ordin va fi adus la indeplinire imediat de catre Politia Militara si Comenduirile garnizoanelor de resedinta. Semneaza Comandantul Trupelor in Rezerva si Retragere, General de brigada rz., Reticentul

21 iunie 2012 15:16

eugenb Daca inainte apareau astfel de lucrari mai rar, de 7 ani incoace sub patronatul lui Basescu s-a facut o regula : Daca nu te pui impotriva mea am si eu grija ca sa ai o Pensie militara foarte mare! P-DL-ul latra primul ca sa uite cititorii ca se gasesc astfel de situatuu si in randul lor! Datorita acestui fapt cei mai multi se gasesc in randurilor javre basciene!

21 iunie 2012 12:41

Dann Scoli absolvite in termen redus, diplome obtinute la FF, doctorate la mica publicitate, ofiteri superiori fara a se tine seama de regulamentele militare, functii de experti la 25 de ani, pensii de revolutionari. Poate mai sunt, dar m-am plictisit sa caut. Ce va aduce aminte asta? Nu cumva cu perioada 1948-1990?Ce s-a schimbat in bine? Astept provincia - vorba clasica de pe vremuri!!

21 iunie 2012 12:05

eugenb Si pt ca unul ca @Ciklopul o scalda cu gradele primite de javlele basciene ii atrag atentia ca habar nu are de Legea Armatei! In ea se precizeaza ca avansarea in grade de rezerva duce automat la Pensie Militara (deci nu este onorific acel grad). Nu v-a spus nimeni ca pt a fi avansat (chiar in Rezerva) trebui sa faci o pregatire care sa arate ca stii sa conduci trupe in razboi si deci trebuie sa ai o perioada de activitate ca ofiter activ (si astfel sa ai dreptul si la Pensia Militara corespunzatoare. Dar pt o javruta mititca cum sunteti de unde sa stiti acest lucru cand si cei pe care ii intrebati sunt cu Armata facuta la apelul bocancilor! Va uitati in gura lui Basescu si cand o sa fiti chemati sa dati cu subsemnatul ca Nastase o sa incepeti sa-l injurati pe cel care il tot puppati in dos! Bleah! Ce prosti sunt unii!?

21 iunie 2012 12:02

eugenb Ce sa mai zica si javrele basciene!? Nimic! Au fost prinsi cu frauda si tot ei striga ca sunt cinstiti, dar cine-i mai cred!? De madam Udrea (sotia etnicului rrom Cocos) si fufa Anastase, care au urmat cursurile la Universitatea de Aparare Carol I din Bucuresti (fara o zi de Armata dar platite 3 luni ca sunt cursante pe banii Statului) nu zic nimic javrele basciene (auzi @nelutule)! Va faceti ca uitati ca aceste doua fufe care au invatat (desi ele stiau de mult lucru asta, dar acuma au si hartie la mana) cum sa execute comanda CULCAT (acuma stiu in toate limbile tarilor care fac parte din NATO)! Nu spun nimica javrele basciene ca le-au pregatit colonei in activitate din Armata Romana care au avut de ales : ori trec in rezerva fara pensie militara sau capata o stea de general ca recompensa de la Basescu – Ghici ce au ales!).

21 iunie 2012 11:48

cetateanul de rind Pt,ioan olten,....e mult prea onorabil,glontul,..tre buie bagat intr-o hazna si lasat acolo sa moara !!Cita hotie,pute tara la fiecare pas,si cred ca e mult mai putreda !!Sa iasa piticul pornr ,pe sticla si sa ne spuna cum a trecut pdl,tara prin criza ,PE CARE AI AU BAGAT-O !! Chiar nu va e rusine??Dintr-o tara plina de bogatii,am ajuns saracii europei,..cu iliescu,constantinescu,basescu,nastase,si toti care au condus tara in ultimii 20 ani!!E si vina noastra ,a plebei,..ca nu ne ridicam ca grecii !!

21 iunie 2012 11:41

cetateanul de rind Nu sint bani de pensii,invatamint si sanatate??? Aici sint banii dumneavoastra, la robert turcescu,care face spume la gura ,cu limbutul academician din Gagesti,care ne explica ce mult bine a facut pdl.!! bai,turcescu,..iesi bai,pe post si spune ce fapte de vitejie ai facut si pe unde ai facut aplicatii?? Nu iti este rusine,cirpa,sa iei din banii pensionarilor,care au muncit o viata,si acum n-au bani de medicamente??Pt,..onor domn bucatar-sef,intendent OPREA,...dati-i un glont !! Ar fi onorabil !!S-a uitat cind a dat ordonanta inapoi-1 miliard- ca sa fie ministru !!A intinat si minjit de resturi menajere,haina si onoarea de militar !!

21 iunie 2012 11:34

analistul avind in vedere gravitatea faptei , pe gen. GABRIEL OPREA nu il condamna nimeni la c el putin 2ani de puscarie ?

21 iunie 2012 11:29

analistul avind in vedere gravitatea faptei , pe gen. GABRIEL OPREA nu il condamna nimeni la c el putin 2ani de puscarie ?

21 iunie 2012 11:29

oc Nenorocitilor, ati epuizat toate mijloacele de frauda si ati inceput sa va cumparati titluri. Sa va fie rusine, de unde pina unde un prezentator TV sau un istoric devin colonei ai armatei Romane. Propunem in regim de urgenta o analiza a acestor numiri frauduloase si retragerea grabnica a acestor titluri , acum cind inca mai este timp . Nenorocotilor, nu va ajung banii ,aveti nevoie si de titluri.

21 iunie 2012 10:46

nu trebuie sa fiti suporterii echipei pdl, asta nu e meci de fotbal, interlopii pdl si golanul sef_basescu se joaca cu viata noastra, realitatea este ca nici un cutremur de pamint nu ar fi facut atita rau ca acesta haita de idioti lacomi si perversi.

21 iunie 2012 10:35

nu trebuie sa fiti suporterii echipei pdl, asta nu e meci de fotbal, interlopii pdl si golanul sef_basescu se joaca cu viata noastra, realitatea este ca nici un cutremur de pamint nu ar fi facut atita rau ca acesta haita de idioti lacomi si perversi.

21 iunie 2012 10:35

nu trebuie sa fiti suporterii echipei pdl, asta nu e meci de fotbal, interlopii pdl si golanul sef_basescu se joaca cu viata noastra, realitatea este ca nici un cutremur de pamint nu ar fi facut atita rau ca acesta haita de idioti lacomi si perversi.

21 iunie 2012 10:35

nu trebuie sa fiti suporterii echipei pdl, asta nu e meci de fotbal, interlopii pdl si golanul sef_basescu se joaca cu viata noastra, realitatea este ca nici un cutremur de pamint nu ar fi facut atita rau ca acesta haita de idioti lacomi si perversi.

21 iunie 2012 10:35

Dubei Timotei Ce e cu conspiratia asta? Ceva pute! De ex, Apostu este cica Lt.Col...dar in poza are trese (3!!!) de colonel...pai, ori e alba ori e neagra...chiar nu mai stiti cum arata gradele militare????

21 iunie 2012 9:38

gabi IN CAZUL ASTA PARCA NU-MI VINE SA CRED CA BASESCU NU E SI EL AMIRAL; pai cum dl. presedinte dv. sunteti mai fraier, sa avem si noi un presedinte comandant amiral suorem.

21 iunie 2012 9:36

vasile Ponta lucra chiar la institutia despre care a scris, cand si-a facut doctoratul... Chiar nu stia ce lucreaza ?...

21 iunie 2012 9:35

je cum apare ceva contra pdl cum e cineva de vina ...mai ales antena ...

21 iunie 2012 9:28

socialistu lefter Lista ar fi fost mult mai credibila daca ar fi continut MACAR un nume al vreunui membru UNPR! Oprea este, totusi, seful acelui partid de "tradatori" aliat al USL, nu? Poate ca Gadea, in manipularea lui, a confundat lista "secreta" a membrilor PDL cu cea a "coloneilor", la care i-a adaugat pe Turcescu si MRU pt ca "suna bine". Oricum MRU NU ESTE PDL! Asta si gaca o stie! Si nici Turcescu, din cite stiu eu. Dar vad ca prostacii usl pun botul la orice manipulare a haznalei

21 iunie 2012 9:20

alice culmea este ca o serie din slehta enumerata chiar nu au facut armata ! de ex, turcescu, deontologul sef ! oare ce a simtit palavragiul, stiind ca a fugit de armata ? pt ce crede ca a primit grade de la o institutie de care a fugit ? multi au primit mai multe gradatii odata ! vreo doi dintre ei sunt pe la inchisoare; cata nesimtire ! militari adevarati se sacrifica in irak, afganistan etc., cei care se intorc in cosciug primesc un grad post-mortem, iar generalul izmenar cu ...jde stele inainteaza in grad niste ciumeti ? care ce au facut pt tara ? au cantat kurul basesc ? oprea trebuie judecat pt abuz in serviciu, iar gradele nemeritate - retrase, asa cum a spus si min. armatei ; poate observa si cretineii portocalii cum reformau linsii lor institutiile !

21 iunie 2012 9:13

Ciklopul Avansarile nu se fac strict secret; ele sunt publicate in Monitorul Oficial, de unde le-a luat si Antena 3!

21 iunie 2012 9:09

Lucian56 Doar atit ? O fi vreun membru UNPR care sa nu aiba un grad militar? De la Constanta treceti-l pe lista pe Palasz fost prefect care in campania electorala se lauda cu gradul de lt.col. Noi fosti militari ce sa mai zicem? Poate si din aceasta cauza am ajuns bataia de joc a unora.

21 iunie 2012 9:08

Ciklopul Doamneeeeeeeeeeeeeee... cat de prosti sunteti!!! Nu cunoasteti legea si va treziti comentand o manipulare de doi bani a Antenei 3! Cine a facut armata, stie despre ce vorbesc.

21 iunie 2012 9:06

Ciklopul Manipulare ordinara marca Felix - Gadea: acesti oameni sunt n rezerva, deci gradele sunt doar onorifice! Aceste avansari se fac pe criterii de varsta, nu pentru vreun merit militar. Fiind in rezerva, pentru aceste grade nu se primeste niciun ban.

21 iunie 2012 9:03

coco UNDE ESTE LEGEA? CE SPUNE SOCIETATEA CIVILA? PUPINCURISTI.

21 iunie 2012 8:39

Chelo Ai dreptate Tepelus. Toti ar trebu inchisi . O mizerie de tara condusa de o sleahta de misei.

21 iunie 2012 8:30

nelu Din momentul de față sunt fan Turcescu și MRU.Numai să îți fac în ciudă .TREMURAȚI TREMURAȚI CĂ AVEȚI DE CE .

21 iunie 2012 8:29

nelu Auzi felixule îți plîng de milă .Vă căcați pe voi de frică și nu recunoașteți ,asta e ,.Noi pricepem .Da tontu e ok cu doctoratul .Deci turcescu e mai tare ca haznaua de antena3 .

21 iunie 2012 8:27

E revoltător și condamnabil, dacă e adevărat! Problema e foarte complexă, toxică și nocivă în același timp. Iar electoratul românesc, trebuie să deschidă ochii și să sancționeze acest lucru, nu înainte de a ști și cine sunt vinovații. Oprea, gheneralul izmenelor, gradat de Băsescu, același Băsescu ce perpetuează un sistem securisto-ceaușist, sistem nociv ce continuă practica infamă a celor mai josnice scursori comunistoide ale societății românești. Iar beneficiarii stelelor și gradelor sunt PD-Leprele, alese din diferite sfere ale societății, pentru a deveni slugile Chiorului de la Cotroceni. Oprea, unealta și sluga lui Băsescu, iar Băsescu e tartorul cel care trebuie condamnat vehement din acest punct de vedere. Oare acum, toți fraierii care l-au votat pe Chior și partidul lui lepros portocaliu PDL, nu-și blestemă greșeala?

21 iunie 2012 8:24

vladislau yagelo pt.turcescu ca nu stie ce este armata la dreapta imprejur!

21 iunie 2012 8:18

je cui au facut astia servicii ? ca nu pricep...

21 iunie 2012 8:10

Ţepeluş E normal ca un ministru care si-a primit stelele la apelul de seara să prrocedeze la fel cu lacheii săi si ai prietenilor .

21 iunie 2012 7:56

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.