Ministrul Apărării retrage gradele acordate ilegal în perioada 2010 - 2012. Mai bine de 800 de persoane sunt afectate de această decizie.

Conform unui comunicat al MApN, "au fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naţionale, pentru Kövesi Laura-Codruţa, Turcescu Robert Nicolae şi Kelemen Ioan Hunor".

De asemenea, ca "urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, Corneliu Dobritoiu , pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă din MApN, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012 în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995" .


În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, Mihai Gâdea a prezentat o listă care conţinea nume sonore din viaţa politică românească, avansate în diferite grade în Armată, de fostul ministru al Apărării Naţionale Gabriel Oprea.

Lista conţinea nume de politicieni, foşti miniştri, primari, preşedinţi, jurnalişti, având ca apartenenţă politică PDL.


Comentarii

Ibse Sper să se verifice respectarea sau NErespectarea conditiilor şi la avansările la şi în grad de general a unor ofiteri ( şi nu numai ofiţeri ) începand cu 25.12.1989 !

5 noiembrie 2012 21:29

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.