Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu este nevoie ca în stradă să protesteze 200.000 de oameni pentru a fi rezolvat subiectul Roşia Montană sau să se ajungă la violenţe, precizând că estimează o creştere a tensiunilor sociale, iar acest lucru ar fi "o catastrofă", transmite Mediafax.

"Oamenii ăia (protestatarii, n.r.) cer ceva, adică nu trebuie să dai cu bâta. Când vezi 15 mii de oameni, 20 de mii de oameni că au ieşit în stradă, îngrijoraţi de cianuri, îngrijorate de preşedinte, de prim-ministru, de Şova, de Tăriceanu, de Berceanu, cei care au moşit proiectul în trecut, sigur că trebuie să te trezeşti, că nu ne cutremurăm doar la proteste violente. Este suficient că oamenii ăia au ieşit în stradă şi că au o problemă cu acest proiect", a afirmat şeful statului.

Băsescu a apreciat că nu trebuie lungite "lucrurile", deoarece două luni cu proiectul în Parlament şi cu o eventuală respingere la Curtea Constituţională "ar fi o catastrofă din punct de vedere şi al tensiunilor sociale".

"Eu estimez că vor creşte pe tema proiectului, atâta timp cât o decizie nu este luată şi ar întârzia foarte mult şi discuţiile pentru clarificarea proiectului", a spus Băsescu.

Preşedintele a fost întrebat dacă are temeri că manifestările vor deveni violente. "Nu trebuie să fie violente, dar dacă vor fi 200 de mii de oameni la un moment dat ieşiţi într-o zi în ţară, înseamnă că s-a ajuns la un punct critic, de ce trebuie să ajungem acolo? Pentru că eu nu estimez că se va micşora presiunea socială pe acest proiect", a mai spus Băsescu.

El a mai fost întrebat dacă are informaţii privind majorarea tensiunilor sociale. "Nu am, dar daţi-mi voie să am puţin instinct", a mai afirmat şeful statului.

Băsescu a mai susţinut că "soluţia corectă" pentru premierul Victor Ponta ar fi să retragă "urgent" proiectul de lege privind Roşia Montană, "pentru că riscul este tensionarea la maxim a societăţii atâta timp cât proiectul se află în Parlament".

"Ar fi un dezastru", a mai precizat şeful statului referindu-se la situaţia în care Curtea Constituţională va constatat neconstituţionalitatea actului normativ.

Integral pe România LiberăComentarii

@ION SI CEILALTI CRETINI bai ioane, NU ATI FOST NICIODATA "7.4 MILIOANE DE OAMENI"! De cenu iti pui, bai, ochelari,sa auzi mai bine, sa nu trebuiasca sa urlii pe aici ca descreieratul? Macar atunci devii un simplu anonim necunoscut, in slujba varanului, asa te stim deja ca @ion, adi, hadji, ioana, ticu, iorgu, simi, vasile.... Ce romani l-au dat jos pe Ceasca, boule (am vazut ca iti place cuvintul...)? Ai iesit TU in starda? A iesit vreunul din cei ":7.4 milioane" de cretini? Nu e necesar ca Base sa aiba "informatii", dobitocul ala de mioner, lider de sindicat, amentinta mai ieri ca vor merge din nou la Bucuresti cu tirnacoapele!

17 septembrie 2013 6:39

ION II. MAI TAMPITI DE PUPINCURISTI BASISTI SAU INDEPENDENTI,CUM POATE CINEVA SA INDOCTRINEZE 7,4 MILIOANE DE ROMANI? NICI CEAUSESCU NU A REUSIT , AU RABDAT CE AU RABDAT ROMANII SI IN 1989 L-AU DAT JOS DE LA CONDUCEREA ROMANIEI CEEA CE MULTI NU CREDEAU. ASA CA MAJORITATEA ROMANILOR NU SUNT CEI INDOCTRINATI. CEI INDOCTRINATI SUNT CEI MAI PUTINI ,NU CEI MAI MULTI. ASA CA AVETI GRIJA ,SA VA FEREASCA DUMNEZEU DE JUDECATA POPORULUI.

16 septembrie 2013 22:12

@ADI de ce tipi?

16 septembrie 2013 21:44

cristi23 ADI sa ma pupi in c*r. Ca daca ne intalnim pe strada taci ca mielul . Esti mare curajos si ai gandirea limitata. Imi e mila de cei care au ajuns ca tine. Eu nu il apar pe Basescu. Dar ma supara cei care au devenit indoctrinati. Crezi ca le pasa de tine? Maine te-ar vinde sa le fie lor bine. Trebbuie sa te informezi din mai multe surse .A inceput lista cu el. Macar recunoaste .

16 septembrie 2013 21:43

ADI S-AR PUTEA CONFRUNTA CU CEI 7,4 MILIOANE DE ROMANI SI NU VA VAD BINE. NICI PIELEA TA DE MAIDANEZ DE COTROCENI NU O VAD BINE ,CA PREA DE MULTTIMP ITI BATI JOC DE POPORUL ROMAN.

16 septembrie 2013 21:33

ADI S-AR PUTEA CONFRUNTA CU CEI 7,4 MILIOANE DE ROMANI SI NU VA VAD BINE. NICI PIELEA TA DE MAIDANEZ DE COTROCENI NU O VAD BINE ,CA PREA MULT ITI BATI JOC DE POPORUL ROMAN.

16 septembrie 2013 21:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.