Toate știrile din categoria: Stil de viață

Otrava asta îţi distruge oasele! O bei în fiecare zi fără să știi cât de toxică este pentru organism

Este foarte greu să scapi de obiceiurile proaste şi este atât de simplu să renunţi la obiceiurile bune. Consumi această otravă în fiecare zi, fără să ştii cât de rău îţi face. Multe persoane nu ştiu ce efecte negative are consumul de suc acidulat asupra sănătăţii. Conform cercetătorilor, sucul este otravă în...

Citeste tot articolul...

Cafeaua se bea înainte sau după micul dejun? Regula de care trebuie să ţii cont

Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar mulţi oameni nu îşi pot imagina să îşi înceapă ziua fără aroma ei. Dacă şi tu eşti un consumator constant, trebuie să ştii că momentul în care o bei contează foarte mult pentru sănătatea ta. Boabele de cafea nu sunt numai gustoase, ci sunt şi surse...

Citeste tot articolul...

Nutriţionist: Acizii graşi esenţiali Omega-3 au o mare importanţă pentru un răspuns imunitar echilibrat

Nutriţionistul Adina Rusu spune că alimentele au un rol important pentru o bună imunitate în sezonul rece. Ea vine cu o serie de sfaturi legate de alimentaţie pentru ca organismul să fie pregătit să facă faţă provocărilor din această perioadă a anului. "Micronutrienţii precum vitamina C, vitamina D, vitamine...

Citeste tot articolul...

Prune murate, supă de şopârle, lapte cu ou şi coniac. Cele mai ciudate leacuri pentru răceală din lume

Când te simţi răcit şi durerea de cap sau congestia nazală nu-ţi dau pace, poţi încerca în primă fază remediile naturiste. Când stările de rău te opresc din activităţile obişnuite, eşti gata să pui în practică şi cele mai bizare leacuri. În căutarea celor mai eficiente, popoarele lumii au ajuns să folosească ingrediente...

Citeste tot articolul...

Cât durează, de fapt, mahmureala (și ce să faci ca să o previi)

Știai că mahmureala poate dura chiar și două zile? Ei, bine, vine o vreme cand realizezi ca nu mai ai 20 de ani si ca alcoolul te afecteaza in feluri pe care nu le-ai anticipat. Sa ciocnim un pahar in cinstea petrecerilor de sezon – dar sa nu uitam sa ne luam si masuri de precautie. Chiar daca nu obisnuiesti sa...

Citeste tot articolul...

Care vor fi principalele trenduri alimentare sănătoase ale anului 2022

La finalul unui an sunt analizate tendințele pentru anul următor, fie că este vorba de frumusețe, modă sau design interior. Dar stiai ca acest lucru este valabil si in ceea ce priveste preparatele culinare sau ingredientele pe care le alegem? Whole Foods Market este o companie din Statele Unite care prezinta in fiecare an previziunile sale pentru...

Citeste tot articolul...

Semnele pe care ni le dă corpul că ceva nu e în regulă

Literatura momentului e din ce în ce mai axată pe legătura strânsă dintre minte şi corp, despre obiceiurile simple pe care le-am uitat şi la care ar fi bine să revenim. Nu mai mâncăm la timp, nu mai dormim, nu mai mergem, facem aproape totul să ne stricăm singuri. Una dintre cărţile cele mai bine vândute acum la noi...

Citeste tot articolul...

Studiu: Alimentele ultra-procesate cresc riscul de hipertensiune arterială

Un consum sporit de alimente ultra-procesate creşte riscul de a dezvolta hipertensiune arterială, conform unui studiu realizat în Israel, a anunţat Universitatea din Haifa (UH), relatează duminică agenţia Xinhua. Studiul a constatat de asemenea că alimentele ultra-procesate cresc riscul de exces de grăsimi în sânge (hiperlipidemie),...

Citeste tot articolul...

Ouăle pe bază de plante vor intra pe piața din Europa. Din ce sunt făcute

Producătorul de alimente alternative Eat Just Inc. a mai făcut un pas pentru vânzarea ouălor sale produse din fasole Mung pe piaţa din Europa, o piaţă cheie pentru produsele alimentare pe bază de plante, transmite Bloomberg. Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a decis că produsul este sigur, ceea ce...

Citeste tot articolul...

Cele mai dulci mituri, spulberate. Zahărul brun este la fel de dăunător, mierea se comportă identic în organism

Există zahăr alb și zahăr brun, dar este doar o diferență de culoare, asta trebuie să rețină oamenii. Conștiința noastră, ca să se simtă mai împăcată, caută tot timpul variante de zahăr mai sănătos; nu există așa ceva. Când mâncăm ceva dulce este exclusiv pentru plăcerea gustului, pentru că în organism...

Citeste tot articolul...