Aproximativ 30 de turişti care au rămas la Bâlea Lac întrucât telecabina care face legătura între acea zonă şi Bâlea Cascadă nu a funcţionat din cauza vântului puternic au fost coborâţi, vineri dimineaţă, după ce şi-au petrecut noaptea la o cabană unde li s-a făcut reducere la cazare.

Joi seară, 45 de turişti au rămas blocaţi la Bâlea Lac întrucât telecabina care face legătura între acea zonă şi Bâlea Cascadă nu funcţiona din cauza vântului puternic, însă un grup de 15 persoane au coborât pe jos, neavând bani de cazare ca să-şi petreacă noaptea acolo, deşi au fost avertizaţi de salvamontişti şi jandarmii montani că traseul este periculos.

Cei care au coborât pe jos au avut de parcurs 14 kilometri, pe toată durata coborârii lor echipele de intervenţie fiind în alertă.

"Ne-am organizat într-un grup mai mare şi am hotărât toţi să coborâm. Am fost cam 15 persoane, unii aveau lanterne. Noi am fost şi cu fetiţa care are 11 ani, dar este obişnuită cu astfel de coborâri", a declarat Ştefan Molnar, unul dintre turiştii care au ales să coboare de la Bâlea Lac pe jos.

Cei 30 de turişti rămaşi şi-au petrecut noaptea la cabana de la Bâlea Lac administrată de aceeaşi firmă care are şi telecabina, unde li s-a făcut reducere la cazare, având şi micul dejun inclus în preţ.Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.