Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a continuat, miercuri, seria întrevederilor cu membrii Congresului SUA, având întâlniri separate cu senatorii John McCain, Comitetul pentru Relații Externe din Senat și Comitetul pentru Forțele Armate și, respectiv Dan Coats, Comitetul pentru Informații.

Potrivit unui comunicat MAE transmis joi AGERPRES, în cadrul discuțiilor au fost abordate evoluțiile din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, cu accent asupra cooperării în domeniul securității, precum și ''evoluțiile îngrijorătoare din Ucraina, inclusiv din perspectiva impactului acestora în planul stabilității și securității în regiunea Mării Negre și agendei Summit-ului NATO din Marea Britanie''.

''În cadrul întâlnirii, șeful diplomației române a evidențiat preocuparea țării noastre față de evoluțiile fluide din Ucraina care au un impact negativ asupra securității regionale și euro-atlantice, solicitând sprijinul activ al Senatului SUA pentru sporirea prezenței americane și a NATO în țara noastră, inclusiv prin consolidarea cooperării bilaterale circumscrise Parteneriatului Strategic. Șeful diplomației române a subliniat importanța acordării unei atenții sporite și pe termen lung de către SUA regiunii Mării Negre, în măsură să descurajeze orice alte inițiative de destabilizare'', precizează sursa citată.Integral pe AgerpresComentarii

Ghita cibanul 1.Romanii sunt interesati sa nu aibe nici un fel de baze militare in tara lor.2. Lasa-i pe americani sa insiste pentru sporirea prezentei militare si nu sari tu primul ca un prost. Daca americanii vor avea interes , fi sigur ca vor depune toate eforturile in acest sens iar tu vei putea jongla cu anumite conditii. 3. Cine dracu ne-a pricopsit cu un asemenea ministru de externe care are mai degraba o alura de frizer cu mandolina ?

1 mai 2014 14:50

UNFORGIVEN Si l-a primit adjunctul subsecretary vicelui deputy de stat. PS: Tot un fel de ''fuck UE, including Romania''

1 mai 2014 14:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.